Categorieën
Geen categorie MeerBomenNu Natuur

Dirk de Vries stelt zich voor

In de appgroep ‘MeerBomenNu Schagen en Hollands Kroon zitten 41 vrijwilligers en het worden er steeds meer. Niet iedereen kent elkaar, daarom deze kennismakingsronde. Dirk de Vries is nummer acht in deze estafette. 

In 2022 kwam hij met Meer Bomen Nu in aanraking via berichten van sociale media en kranten. ‘Met elkaar bezig zijn, een stuk gezelligheid en ondertussen een goed initiatief ondersteunend’ waren de redenen dat Dirk zich voor dit doel wilde inzetten. ‘Als je echt van de natuur houdt, dan vind je de schoonheid overal. Dat merk ik ook als ik op de oogst dag bezig ben op diverse plekken in Noord-Holland’.

Dirk de Vries is 63 jaar is getrouwd met Alice en wonen in Wieringerwerf. Samen hebben ze twee kinderen en twee erbij gekomen partners. Elke dag is Dirk bezig met veel bewegen, zoals fietsen, tuinen en lekker rommelen in en om huis. ‘Het bewegen is voor mij extra belangrijk geworden nadat er in 2017 de ziekte van Parkinson bij mij is vastgesteld’.

Favoriet natuurgebied: Het wad bij Wieringen, het uitzicht, de vogels, de rust en dan lekker buitendijks voor de wind vanaf Westerland naar Den Oever fietsen.

Favoriete boom: De eik, hij is de koning van het bos met zijn statige silhouet en zijn mooie brede, sterke kruin. Voor de Kelten is de eik een symbool voor oppermacht en eeuwigheid.

Muziek: Nederlandstalige muziek.

Het eerste wat ik ’s morgens doe: Medicijnen innemen en meteen een half uur lopen, zeven dagen per week. Daarna gezellig met m’n vrouw aan het ontbijt krantje erbij.

Wie of wat maakt je gelukkig: Wat voor een ander kunnen betekenen een luisterend oor bieden. Daarin sta ik en mijn vrouw en onze vier jongelui dan wel op de eerste plaats. Maar ik neem er onderweg altijd tijd voor om even het gesprek met mensen aan te gaan.

Ik mis: de tandem.

Mooiste tijd: elke tijd heeft zijn mooie kanten. Ik ben een levensgenieter en buig negatief om naar positief. Bij mij is het glas nooit half vol of half leeg, want ik ga altijd proberen de kraan te vinden.

Leukste eigenschap: humor.

Uitdaging: denken in oplossingen, bijvoorbeeld als je niet meer kan fietsen kan je altijd nog lopen.

Wat weet niemand van jou: lekker zo laten.

Levensmotto: Leven als een herberg (Rumi 13e-eeuwse Perzische dichter).

Estafette-stokje voor de volgende kennismaking wordt: Wim Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *