Over mij

Mijn naam is Cor Zwaag. Ik ben al meer dan 35 jaar gelukkig getrouwd met Brigitte van Tilburg en we hebben drie dochters (Marijke, Frea en Astrid) die inmiddels allemaal het huis hebben verlaten. In mijn arbeidsverleden heb ik altijd bij de krant gewerkt. Na de Havo begonnen bij mijn vader in zijn kantoor als ‘manusje van alles’. Dus administratie voor het weekblad de CTR en stukjes schrijven/foto’s maken, daarna zelfstandig als ‘Buro Cor Zwaag’. Hierna heb ik ruim 20 jaar bij de TMG gewerkt als advertentieverkoper voor diverse week- en dagbladen. In 2015 ben ik boventallig geraakt. Een soort van onvrijwillig vervroegd pensioen dus. Hierdoor heb ik meer tijd gekregen om op een andere zinvolle manier actief te zijn.

In augustus/september 2015 ben ik op de roeifiets naar Santiago/Finisterra gereden (6 weken, 4000 kilometer). Tijdens die reis heb ik voor mijn familie en vrienden de blog https://coroppad.nl/ bijgehouden. Dat beviel me zo goed dat ik dit tot aan de dag van vandaag ben blijven doen

De meeste ontspanning krijg ik door buiten te zijn. Mijn leven lang doe ik al aan (duur)sporten, liefst in de natuur. In mijn fanatieke leven deed ik graag wedstrijden, zoals halve marathons lopen, kwartje triathlons en natuurlijk het EK-roeifietsen. Door vooral het kanoën ben ik me steeds meer gaan interesseren in de natuur dichtbij. In de zomer van 2015 heb ik met een groep vrijwilligers een week op een landgoed in Friesland gewerkt en meegeholpen met het onderhoud van het terrein, zie: http://www.vobulakamperen.nl/ Dit sprak mij zeer aan, lekker in de natuur werken samen met anderen.

Zo ben ik wekelijks actief bij milieucentrum de Michaelshof (nu Rijk van het wad) op Wieringen. Hier onderhouden we samen de gemeenschapstuin. Het is gezellig, leerzaam en je krijgt je eigen deel van de oergezonde tuinproducten mee naar huis.

Met een aantal Molenvaartbewoners helpen we landschap Noord-Holland met het onderhoud van het natuurgebied Kruiszwin. Zie http://www.landschapnoordholland.nl/ Verder ben ik vrijwilliger bij zorgboerderij De Dijkgatshoeve (nu Croon en Bergh). Zie https://www.dijkgatshoeve.nl/

In mijn jonge jaren las ik de bladen De Twaalf Ambachten en De Kleine Aarde. Nog altijd heeft dit mijn interesse en eindelijk begin ik in de praktijk te brengen waar ik vroeger van droomde: om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. Daarom ben ik ook actief bij het Ecodorpennetwerk, zie http://ecodorpennetwerk.nl/

Tenslottte ben ik ook liefhebber van het beluisteren van muziek. Vroeger ‘met een rafelig randje’ (P.J.Harvey, Nick Cave, de Pixies). Nu zit ik meer in de folk en Americana hoek. Door Brigitte (die ook zelf zingt) bezoeken we veel optredens en festivals in de Maritieme folk/shanty’s en de betere Nederlandstalige luistermuziek.

De komende jaren hoop ik veel bij te leren over bijvoorbeeld duurzame energie, biologisch moestuin-tuinieren.  Maar vooral samen met anderen werken in de natuur,  nieuwe gebieden/landen te ontdekken en vooral genieten van het leven in de buitenlucht!

6 reacties op “Over mij”

hallo Cor en Brigitte

een berichtje van Jan en Janny Bonthuis jullie oude buren!
mooie site en we zijn blij jullie blakend van gezondheid te zien!
We denken vaak met veel plezier aan jullie!

Hallo Cor en Brigitte. Na 40 jaar krijg ik nog steeds een glimlach als ik aan jullie, beter gezegd onze eerste gezamenlijke reis denk.
Groeten van Richard

Nou Cor, je lijk wel heel veel op mij. De zelfde belangstelling. Groet van Wim Dekker van bomen en struiken planten op Wieringen.

Heel interessant om dit alles te lezen en te herkennen, zoals wat je noemde het tijdschrift De Kleine Aarde. Via het Facebook van Dewi las ik voor het eerst over het bestaan van het redden van de jonge boompjes zoals bij Noorderhaven. Geweldig dat jullie dit doen! Als ik 10 jaar jonger was en nog gezond, had ik meegedaan. Maar in het verleden heb ik ook mijn steentje bijgedragen aan een beter milieu +natuur. Daar kan je alleen maar blij op terugkijken! Veel succes Cor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *