Categorieën
MeerBomenNu Natuur

Joke van der Lem stelt zich voor

In de appgroep ‘MeerBomenNu Schagen en Hollands Kroon zitten 41 vrijwilligers en het worden er steeds meer. Niet iedereen kent elkaar, daarom deze kennismakingsronde. Joke van der Lem is nummer zeven in deze estafette. 

Joke van der Lem en strafadvocaat in Alkmaar. ‘Ik help voornamelijk slachtoffers van ernstig geweld en zedenmisdrijven. Daarnaast help ik ook mensen die te maken hebben met jeugdbescherming, of met gedwongen zorg in de psychiatrie’.

Wanneer ben je begonnen met Meer Bomen?

Toen ik 3 jaar geleden in de auto op weg was naar mijn kinderen in Deventer, hoorde ik op de radio dat mensen bezig waren zaailingen te verzamelen in de Haarlemmermeer. Ik hoorde iets over meer bomen en de stichting Urgenda (dat klonk bekend en kon ik onthouden) en dacht: dat wil ik ook! Want ik ben veel in de tuin bezig, heb een groen hart en dreig steeds meer een klimaatpessimist te worden.

Hoe ziet jouw Meer Bomen Nu seizoen eruit?

Oogsten vind ik het leukst. In het Ananasbos, dat vind ik een spannend en woest bos, of meters maken in de Geestmerambacht waar we sleedoorn weghaalden die de weide invaseerde. Dan word ik van spitten blij.

Wat maakt Meer Bomen Nu leuk en wat brengt het jou?

Trots ben ik op de contacten met de gemeente Bergen die ons 1000 bomen van de tiny forest uit Groet en hulst uit de Nollen opleverden.

Het brengt mij ook moois voor mijn eigen tuin: ik heb nu een meidoornhaag. En verder denk ik aan al die leuke mensen die ik heb leren kennen. Ineens heb je er een netwerk bij!

Favoriete boom: De meidoorn, die doet mij denken aan de meidoorn langs de uiterwaarden bij Deventer, waar ik 30 jaar heb gewoond, met Henk en de kinderen. Nu woon ik alweer 6 jaar met René in Schoorl. En zijn hond Benji.

Muziek/Boek/Film: Als ik niet met mijn handen in de grond zit dan vind je me met een boek op de bank.

Wie is je grote voorbeeld: mijn buurman Ton Visser. Ik leer van hem veel over de natuur en heb bewondering voor zijn gevoel voor detail en handvaardigheid.

Ik geef het estafette stokje door aan: Dirk de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *