Categorieën
Diversen Familie Reisverslag Wandelen

Vijfde verhuizing Marijke

Dochter Marijke (25) is van ’t weekend voor de vijfde keer verhuisd. Dit keer van Utrecht terug naar Haarlem. Ze kent de klappen van de zweep, logistiek ging het gesmeerd. Ik mocht er weer bij zijn, wat me een mooie avontuurlijke dag bezorgde.

Ze had me ingepland in de middagploeg (eerste lading uitruimen en tweede lading naar Anna Paulowna brengen), dus kon ik ’s morgens nog even met ‘mezelf spelen’.  Dat is makkelijk in te vullen als je naar Haarlem gaat, want het Teyler museum ligt op loopafstand. Hier was de tijdelijke collectie ‘winterlandschappen’ te zien, maar ook de vaste collectie blijft me mateloos boeien.20151212_122157

Daarna haar nieuwe kamer gezien (mooi maar klein). Een selectie van haar spullen staan hier en wat ze niet kwijt kan, wordt tijdelijk elders ondergebracht. We houden ons aardig aan het strakke schema, met de laatste lading rijden Marijke, Niels en ik naar Anna Paulowna, waar mijn moeder verblijd wordt met overtollig huisraad.

Tja, ondanks dat Marijke voor de vijfde keer verhuisd, heeft ze toch nog behoorlijk wat spullen. Ze heeft een enorme verzameling boeken (door haar werk bij uitgeverijen). Een groot deel heeft ze al geschonken aan anderen of staan in de straatbibliotheek van Utrecht. Gelukkig is nog niet alles weg, want veel boeken zijn een bezit waar je zuinig om moet zijn (vind ik). Zo heeft ze mijn hulp weer uitbetaald in boeken.

Dit keer was mijn cadeau: Wandel je wijzer (Aat van der Harst) en Mannen van 50 (Bob Boot).  Het allermooiste was de dikke pil: De Standaards van Spits (Frits Spits),  incl. 4 cd’s, waarin over tachtig Nederlandstalige luisterliedjes geschreven wordt en te beluisteren zijn. Super bedankt Marijke, het was weer een genoegen om met je te werken! Ben benieuwd wanneer de zesde verhuizing is…..

Één reactie op “Vijfde verhuizing Marijke”

Beste Cor,

Mooi hoe je je verjaardag wandelend vierde en dat ik daar via Marijke en onze wandeling langs de Kromme Rijn een kleine aanzet toe mocht geven.
Ik wens je veel mooie wandelingen toe, dichtbij en naar verre verten.
Groet Aat “Wandel je wijzer’ Van der Harst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *