Categorieën
Geen categorie Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

Sint maakt z’n kado zelf

De uitnodiging om Sinterklaas te vieren bij de Michaelshof kwam vorige week per mail binnen. Michael had het volgende leuke idee bedacht: ‘het kado maak je zelf van afval- of natuurlijk materiaal en het gedicht gaat over rijkdom des leven. Wie jouw kado krijgt weet je niet van tevoren. Dit wordt door het lot bepaald’.

Direct schoot me te binnen wat ik zou maken. Op m’n reis naar Santiago speelde ik op een camping het spel ‘Möllky’. Alco (die ik onderweg ontmoette) had het zelf gemaakt van 12 houten paaltjes  en het was heel  geinig om te spelen. Nou kan je bij de bouwmarkt palen kopen en in stukjes zagen, leuker is natuurlijk deze zelf uit het bos te halen. Di20151201_160248e kans kreeg ik dinsdag, toen ikmolky voor de Dijkgatshoeve in het bos aan het houthakken was. ’s Middags zaagde ik de boompjes op de juiste lengte. Het schors ging eraf en aan de bovenkant zaagde ik ze op 45 graden. Schuurpapiertje erover, thuis een lik verf en de cijfers 1 t/m 12 erop en klaar is Klaas (Cor)

Vrijdag was bij de Michaelshof de Sinterklaasviering. Gelijk een kennismaking met de ‘Permacultuur groep’, die 1x per maand actief is. Hier trof ik Wim, Anneke, Maria, Jolanda en Monique. Van onze tuinploeg waren naast Michael ook Nicolien, Martijn en Peggy van de partij. Na koffie/thee en de zelfgemaakte appeltaart opgepeuzeld te hebben, werd de film over een ‘Earthship in Amerika’ vertoond. Ook in ons land zijn plannen om een ecodorp te starten. In januari heb ik een uitnodiging om een weekend naar Olst te gaan. Het aardehuis is daar bijna gereed. Hun thema is: bouwen, werken, wonen en leven in harmonie met de natuur, in verbondenheid met elkaar ter inspiratie van de wereld. Meer info, zie hun website http://www.aardehuis.nl20151204_154132

Na de gezamenlijke lunch via het ‘pot-luck’ systeem (men neemt een zelf bereid gerecht mee en deelt die met anderen) kwam het allerleukste: kadootjes uitpakken! Ik trok een porti woudbonen (twijfel of ik ze opeet of van ’t voorjaar ga opkweken) en een zelfgemaakt schilderij met de spreuk: ‘Hou van jezelf, jij mag er zijn’ (zie inzetfoto). Een super geslaagde Sinterklaasviering bij de Michaelshof!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *