Update #12 Natste dag tot nu toe

Update #12 Natste dag tot nu toe

Wat is het lekker om ‘s morgens niet voor tienen weer honderd kilometer te moeten maken. Uitgebreid ontbijt, eindelijk weer eens koffie – de baard er af scheren en zonder bagage naar het uiterste westpunt van Spanje: Faro Fisterra.

‘s Middags en ‘s avonds gaat het snoeihard regenen, maar als ik de 12 km. roets is het nog droog. Lekker de toerist uithangen in het leuke Finesterra, de roets geeft zoals altijd veel bekijks. Daarna naar Faro waar ik (volgens John Kreuk) m’n onderbroek en sokken moet verbranden. Schijnt een ritueel te zijn om daar van je dierbare spullen af te komen. Helaas het is nat en winderig, dus krijg de fik er niet in…. Natuurlijk wel een paar geinige foto’s gemaakt. Net nadat weg wil gaan, spreek ik een Nederlandse jongen die lopend in 34 dagen van St.Jean-Pied naar Santiago is gegaan. We kletsen wat (even m’n achterstand in hollands-lullen) en hij zet me bij het kruis met de mistige achtergrond van de Atlantische oceaan op de foto.

Terugrijdend kon ik me regenbroek en dubbele regenjas weer testen, want het ging uren achterelkaar regenen. In de tent maakt keukenprins Cor een heerlijke pasta-paprika-samalie-kaas schotel (Brigit gelooft het niet, dus ook plaatje van gemaakt). Morgen hopelijk droog want de helft van m’n kleren is nat, anders moet ik ze op de roets droogfietsen….

De helft, 1000 km. zitten er op, tweede helft terug is ietsie langer (2500 km), maar de ontmoeting met Ingmar in Chartres rond 20 sept. houdt me op de been.

Groet, Papseflaps-de-roetser

20150826_141803 20150826_153208 20150826_154603 20150826_185541

4 Comments

  1. Astrid
    aug 26, 2015

    Hahah wat een lekker happie pap! Je kunt het stiekem dus wel 😉

  2. Belle
    aug 27, 2015

    Leuk om je reis te volgen Cor!

  3. Jan Prins
    aug 27, 2015

    Wat een gave opgave om in je eentje zo’n uitdaging aan te gaan.
    Straks heel veel succes met die lange terugreis.

  4. brigit
    aug 28, 2015

    Kom op Maat! Eitjeeeeeee :):)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *