Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #13 Santiago in uurtje gezien

Zachtjes tikt de regen op het tentdoek, wanneer ik dit stukje maak. Klinkt knus, maar het was behoorlijk afzien. Vanochtend om 10 uur in miezerig weer vertrokken. Van zeeniveau naar 700 m. dus weer veel klimwerk. Rond het middaguur ging het plensen en dat doet het nog steeds. Wel was die stevige bries lekker in de rug te hebben.

Tegen vijven kwam ik doornat Santiago binnen geroetst. Snel m’n laatste droge shirt aangetrokken (broek kan niet, is er maar één van) en daarna de oude binnenstad bekeken. Heel imposant zijn de grote kathedraal en het paleis. En uiteraard heel veel backpackers! Er stond wel een rij van 200 mensen voor het laatste stempeltje (zie foto met mijn roets erop).

Na gegeten te hebben, kon ik gelukkig makkelijk een camping in Santiago vinden. Nieuw record: voor 14.50 uur sta ik op een kaal stukkie bosgrond, maar die warme douche maakte veel goed. Blij dat ik eerst naar Finisterre ben gereden, want eigenlijk vind ik Santiago wat tegenvallen…. (komt mischien ook door het beroerde weer). Morgen trek ik verder naar het oosten, de backpackers tegemoet. Is eigenlijk veel leuker om die lachende gezichten te zien, ’t is alleen wat moeilijk gedag zwaaien met een roets….

 

20150827_170746 20150827_171428 20150827_205427

Één reactie op “Update #13 Santiago in uurtje gezien”

Als je weer last hebt van een nat pak, probeer dan eens op / tussen reflectie-folie te gaan slapen. Kun je waarschijnlijk alles droog mee
krijgen zonder het koud te krijgen!
Buen viaje, Mick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *