Categorieën
Familie

Dochter Astrid: ons toetje is geslaagd!

Je hebt al twee mooie dochters en dan krijg je zomaar als toetje er nog eentje bij. Dat overkwam ons met Astrid. Arme Cor nog een vrouw in dat huishouden van de Zwaagjes. Nu 22 jaar later heeft ze d’r HBO diploma op zak en wij trotse ouders waren erbij.

Van zo’n diplomering maken we natuurlijk een feestje, want hoe vaak komen wij dorpelingen nu in de grote stad Amsterdam? Bovendien kennen we de klappen van de zweep, want in het voorjaar gingen we naar Eindhoven: toen konden we trots zijn op onze dochter Frea die geslaagd was bij de Design Academy.

Een tikkie te vroeg zijn we in de HvA en bij het wachten maken we kennis met Alain. Een aardige mede studiegenoot van Astrid en horende bij het clubje waar ze veel mee optrok. Ook haar leraar/mentor Tessa schudden we de hand. Daarna nemen we plaats voor een lange ceremonie. Elke nieuwbakken Geschiedenis docent kreeg een speech ‘hoe geweldig knap zij of hij was’. Dat had best wat spannender gemogen. Naast mij zaten de ouders van Laura en juist zij kwam er wat bekaaid bij af. Ze was niet de snelste en had haar afstudeeropdracht op het laatste nippertje ingeleverd. Toch was zij met de anderen 22 geslaagd. Knap gedaan, als je bedenkt dat in die vier jaar er zeker honderd studenten zijn afgevallen. Na bijna 2 uur speeches aanhoren, kwam het échte feestje eindelijk op gang. Helaas geen hapjes en die paar nootjes konden echter onze magen niet vullen.

Gelukkig is daar op loopafstand ‘Grand café Lokaal’, waar we met z’n zessen (Cor & Brigit, Astrid &  Yoeri, Marijke & Niels ) heerlijk gesmikkeld hebben van de ‘Burgers & patat enzo’. 

Op de tap Zatte Blond: een aanrader!

Astrid, lief toetje van ons: nogmaals van harte gefeliciteerd met je diploma. Jij, als Geschiedenis docent vindt het vast niet erg, dat je vader een afsluitende foto bij de blogbericht plaatst van héééééeeel lang geleden…..

3 reacties op “Dochter Astrid: ons toetje is geslaagd!”

Cor en Brigitte,
Gefeliciteerd met het slagen van jullie beide dochters, wat een rijkdom….
Wij zijn als schoonouders ook erg trots op jullie “ toetje”!
Derco en Marie Jose

Mijn jongste nicht een “toetje” noemen, foei Cor.
Dat heb ik je nog nooit eerder horen zeggen😉
Een pareltje, dat is passend!
Arnold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *