Categorieën
Familie

Trots op designer dochter Frea

Na grafische vormgever heeft Frea haar studie bij de Design Academy in Eindhoven succesvol afgerond. Dinsdag was haar diploma uitreiking en dus gingen wij dorpers naar de grote stad. Door mijn gebrekkige Engels ontging me van de ceremonie veel. Om toch in het Engels mijn uitstapje samen te vatten : ‘Green biologic meets design’.

We kunnen trots zijn op onze knappe dochter! Op haar site staat een portfolio grafische en design werk en stelt ze zich voor als: ‘Ik ben Frea Zwaag en studeer momenteel aan de Design Academy in Eindhoven. Mijn afstudeer richting is activity en is gefocust op product design. Functionaliteit en gebruiksvriendelijk zijn kernwoorden die mijn werk omschrijven. Met vormgeving wil ik het leven een stukje makkelijker, mooier en leuker maken’.

De diploma uitreiking bij de Design Academy was ’s avonds met hapjes en drankjes. Frea kreeg samen met haar maatje Eef een extra prijs. Het duo  kreeg een trofee uitgereikt. Als ‘Siamese tweeling’ waren ze tijdens hun studie onafscheidelijk. Ook hadden ze er voor gekozen om hun afstudeerproject gezamenlijk te doen (Festival tent van recycle materiaal). Frea haar eigen afstudeer project was de Wova bank. Dat ding had haar nogal wat uurtjes handarbeid gekost. Op de foto Brigit (die haar handjes ook flink heeft laten wapperen) en Frea thuis aan het klussen aan de bank en stoelen.

De dag erop konden we in het gebouw van de ‘Witte Dame’ (voorheen een Philips fabriek) het werk van de anderen afgestudeerden bewonderen. Eerlijk gezegd had ik nogal moeite het functionele van dat designwerk te vinden.

Leuk waren de tipi-achtige tentjes, met slaapverdieping waarbij de middenstok van de tent een boom is. Of de ronde nerven tafel, waarin in het midden een nieuwe boom groeide. Op de site werd uitgelegd hoe en waarom we Nederland moeten herbossen.

Als overnachting troffen we het. Dichtbij het NS-station waren we te gast bij Marjan die ons heel gastvrij onthaalde. We raken niet uitgepraat met de Ayurveda therapeute die veel gereisd heeft in o.a. Afrika en Indonesië en nu de biologische tuinders begeleid op de Weverkeshof.

De terugreis duurt wat langer dan gedacht. Bij Den Bosch moet de trein vanwege stroomstoring stoppen. Dus konden we nog even struinen in de biep  en onze honger stillen met o.a. een lekkere kapsalon. 

Het duo Frea en Eef in actie op de Design Academy:

2 reacties op “Trots op designer dochter Frea”

Van harte gefeliciteerd met jullie creatieve dochter Frea,wat een prachtige dingen heeft ze gemaakt…….toppertje hoor…👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *