Categorieën
MeerBomenNu Natuur

Derco Tabor stelt zich voor

In de appgroep ‘MeerBomenNu Schagen en Hollands Kroon zitten 42 vrijwilligers en het worden er steeds meer. Niet iedereen kent elkaar, daarom deze kennismakingsronde. Derco Tabor is nummer vijf in deze estafette.

Hij heeft een enorme moeite met stilzitten en is heel erg graag buiten aan de slag…. gelukkig daar kwam in januari 2023 Meer Bomen Nu op zijn pad: ‘Van het samenwerken met andere vrijwilligers krijg ik energie. De diversiteit van mensen maakt het ook erg leuk en leerzaam. Buiten het sociale aspect draag ik graag een steentje bij aan de doelstellingen van MBN. Ik probeer zoveel mogelijk bij oogst- en uitdeeldagen in Hollands Kroon en Schagen aanwezig te zijn’.

Derco Tabor is 58 jaar is al 34 jaar getrouwd met Marie-José. Na 40 jaar trouwe dienst Koninklijke Marine mocht ik met functioneel leeftijd ontslag. Marie-Jose en Derco komen beide uit het Brabantse Deurne. Vanwege het werk zijn ze in 1992 in Anna Paulowna komen wonen.

‘Na mijn pensionering was het wel noodzakelijk om iets om handen te hebben. Ik was al actief als secretaris van een reünievereniging van mijn dienstvak bij de Marine, maar daarbuiten wilde ik nog wat meer doen en werd ik door mijn vrouw geattendeerd op een Facebook bericht van Cor Zwaag over MBN. Niet geheel toevallig zag ze dit bericht omdat Cor de vader is van de vriendin (Astrid) van onze zoon Yoeri’.

Favoriete Natuurgebied: Verschillende natuurgebieden vind ik leuk. Van de wildparken in Afrika, de woestijnen in het Midden-Oosten, de regenwouden in Zuid-Amerika tot aan het Zwanenwater en het Ananasbos. Ieder gebied heeft zijn specifieke eigenschappen en die maken het juist interessant.

Favoriete Boom: Doordat ik als “rookie” in het bomenwereldje kwam was de eerste boom die ik langer kon onthouden dan één dag de Lijsterbes. Dus die zal ik dan maar als favoriet aanmerken.

Favoriete muziek: Rolling Stones, Maarten van Roozendaal, Wende Snijders

Favoriete Boek: ‘Op eigen Kracht’ van Olivier van Herck en Zoë Agasi. Een beschrijving van een stel dat op oude fietsen zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring op reis gaat.

Film: Apocalyps now

Lelijk: Het argeloos weggooien van afval langs de kant van de weg.

Lekker: Asperge risotto

Vies: Haggis

Direct afschaffen: Haggis serveren bij het ontbijt in Schotland.

Het eerste wat ik ’s morgens doe: Koffiedrinken en de krant lezen.

Wat maakt je gelukkig: Het mag duidelijk zijn dat alles wat met fietsen te maken heeft mij gelukkig maakt. Of het nu een rondje in de polder is of naar een oogstlocatie voor MBN fietsen. Maar ook verre fietsvakanties in mijn eentje met mijn tentje, of de wat luxere fietsvakanties met mijn vrouw in hotels, B&B ’s of vrienden van de fietsadressen. Maar ook het fanatiek volgen van de Tour de France op TV is een van de heimelijke genoegens.

Wat is je zwakke en sterke punt: Mijn sterke punt is dat waar ik eenmaal aan begonnen ben ook serieus wil afmaken. Mijn zwakke punt is dat ik niet altijd even geduldig ben.

Levensmotto: Achter iedere bocht ligt een nieuwe wereld.

Estafettestokje voor de volgende kennismaking wordt: Ton Visser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *