Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Zonder tikkie in m’n 209 voel ik me een stuk beter

Lyrisch kan ik zijn over m’n nieuwe 209 carbon roeifiets, totdat-ie een raar tikkie ging geven. Zeker een maand was het zoeken waar dat irritante geluid vandaan kwam, tot zondag. Roets-dokter Germ heeft het euvel gevonden, die grijns kan weer terug op m’n gezicht!

Met Ingmar had ik afgesproken een roetsritje te maken. M’n bedoeling was om zijn achterwiel te wisselen met die van mij, omdat ik dacht dat de sperlager de oorzaak van het tikkie was. Voordat ik met Ingmar ging roetsen, ook nog even bij Germ langs gegaan. Daags ervoor had ik via de app met Bartel contact gehad. Ook hij weet veel van de roeifietstechniek en dacht dat het misschien aan speling in de revolverring lag. Bij Germ ging plotseling ook het licht branden. Hij wrikte aan de boegspriet, wat een tikkend geluid gaf. Eindelijk….. daar vandaan komt het tikkie! Het carbonframe is een prachtige klankkast, waardoor het lijkt of geluiden van achteren komen. Germ zet de spriet (en de revolverring) vast en euvel is verholpen.

Foto uit 2011, samen met de ‘sigarenclub’ op pad.

Zondagmiddag rij ik als een herboren blije roetser met Ingmar m’n rondje. We spreken af om 15 uur elkaar tegemoet te rijden en halverwege de Grote Sloot treffen we elkaar. De combinatie roetsen en bijpraten gaat mij slecht af, dus stel ik voor om bij zorgboerderij ‘Croon en Bergh’ even een bakkie te doen. We moeten ook nodig bijpraten….. Natuurlijk over zijn Pieterpad-loop-avontuur. In m’n vorige blog (onderaan) staat z’n beknopte dagboek. Tijdens de koffie kwamen er gelijk weer nieuwe plannen opborrelen bij deze levenskunstenaar.

Koud? Niet als de kachel aan staat!

De Ally (opvouwbare open kano) en de tipi tent zijn veel te lang niet gebruikt. ‘Ik weet een boeren camping bij Driehuizen die nog open is’. In het boek Kanoparadijs Nederland staat een tocht, die we ooit gevaren hebben. Het kost Ingmar totaal geen moeite me over te halen. Het is lekker dichtbij, een paar uurtjes roetsen en toevallig heb ik nog een paar snipperdagen om op te nemen.

Gisteren heb ik een flyer gemaakt, want wellicht kunnen we nog paar ander kampeerliefhebbers overhalen mee te gaan. Slecht weer bestaat niet, maar het zou wel lekker zijn dat het iets beter weer wordt. Zo niet, de kachel en een stapeltje boeken gaan mee, dus laat het maar gebeuren…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *