Categorieën
Croon & Bergh / Dijkgatshoeve Familie Landschap NH Natuur

Uit een leven van een ‘vrijgezel’

Jammer vrije meiden, maar ik ben niet zoekende, maar voel me wél sinds een week vrijgezel. Dat heeft natuurlijk te maken dat mijn lief een weekje van huis is (ziekenhuis). Van de ketting los noemt Brigit dat als ze een paar dagen met haar muziekvrienden op pad is…

Het is niet eerder in ons bijna 40-jarig huwelijk voorgekomen dat ik het huis zolang voor mezelf heb. Ik heb ontdekt dat het vrije leven wel enige discipline vergt. Plakken achter tv tot 12 uur en pas wakker worden als de zon allang op is. Foei Cor! Het wordt tijd dat Brigit je weer in het gareel houdt! Gelukkig gaat het weer goed met haar gezondheid en ben ik volgende week vrijgezel af. Maar naast lanterfanten in huis en het steeds uitstellen van schoonmaken & opruimen, ben ik nog genoeg op pad. Even een beknopt terug-blikje:

Pim en Co in de overleg, Cor en Sipke bij de lastpakker rietprikken bij natuurterrein Kruiszwin.

Vrijdagochtend landschappen

We hebben er een nieuwe bikkel bij: Co welkom bij de bikkel-club. Iedereen sloofde zich extra uit bij het harken en rietprikken, om aan Co te laten merken dat ons werk bij natuurgebied Kruiszwin écht wel serieus is. Het was behoorlijk zwaar werk om het natte riet op de lastdrager te prikken. De pauze met grote koeken van Henk maakte alles weer goed.

Het weekend

Zus Rennie krijgt op zaterdag haar portie aandacht. We rijden een miniritje door het dorp, slaan voor een vermogen aan shag in en praten elkaar weer bij. Zondagochtend neem ik een verkoelende duik in het (K)Oude Veer en doe vervolgens heel weinig.

Maandag tuinen op Wieringen

Marja van de tuin Rijk aan het Wad’ in Vatrop heeft goed en slecht nieuws. Prachtig dat ze met haar lief een nieuw huis gaan kopen in Drenthe, maar wie gaat in het nieuwe seizoen de tuin bestieren? Komt tijd, komt raad…

Daar gaat Wim zijn voorraad koffieprut, goed voor de compost hoop.

Dinsdag geluks-tuinen in Burgerbrug

Ondanks dat de werkplaatsleider me terugfluit wegens overenthousiast gedrag, heb bij Croon & Bergh weer een topdag. Met maatje Wim vinden we genoeg tuinklussen. De composthoop voorzien we van een lading oude koffieprut, verder: aardbeien plantjes ontgrassen, fruitbomen rechtzetten, takkenhagen ophogen, etc.

Woensdag cultuur in Amsterdam

Eindelijk wordt m’n museumjaarkaart gebruikt en bezoek, in combinatie bezoek in het ziekenhuis, het scheepvaartmuseum (expo Food for Thought van Kadir van Lohuizen) en wereldmuseum museum.

Vandaag biepen, etc

Vanochtend helaas afscheid moeten nemen van het geweldige boek Boswerk, zie recensie, aan de leestafel bijkletsen met ouwe mannen. Praten en lezen valt alleen niet mee, daarom de Schager Courant volgende week in de herkansing.

En vrijdag en zaterdag?

Bomen redden natuurlijk bij mijn cluppie Meer Bomen Nu! Tsja is het leven van een vrijgezel nu écht geweldig? Bram Vermeulen schreef het nummer ‘Rode wijn’. Iedereen kent het vast, deze is ook mooi, gezongen door Tim Knol en tweede stem van Freek de Jonge. ‘Wat een bestaan, wat een luizenleven……’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *