Categorieën
Geen categorie Kanoën Reisverslag Roeifietsen

Roetsen naar de Ardennen (slot)

Terwijl Bartel zijn terugtocht in 2 dagen doet, doe ik er drie keer zo lang over. Op de planning staat nog het kanoweekend in het natuurgebied Eilandspolder. Veel te leuk om te laten lopen en het ligt mooi op de route huiswaarts.

Gaan de weg mijn roetsreis doe ik er ’s morgens steeds langer over om te vertrekken. Woensdag 11.00 verlaat ik Stacaravanpark De Hoge Linden, om eerst nog even met de eigenaar te praten. Na 2 uur roetsen zie ik bij Soesterburg een bord met ‘Historisch legermateriaal, gratis toegang’. Bij de picknik bank komt de brander en fluitketel tevoorschijn en stuur Astrid een selfie met een tank op de achtergrond. ‘Raad eens waar je vader zit?’.

De NTKC van Huizen kost geen moeite te vinden. Via het zandweggetje in het bos rij ik naar dit prachtige terrein. M’n tent zet ik neer met uitzicht op het Gooi meer. Kampmeester Paul met z’n vrouw zijn met 3 anderen de enige kampeerders. Het aangekondigde onweer blijft weg, ’s morgens schijnt de zon weer als vanouds. Bij Muiden pak ik Garmin erbij om me door Amsterdam-Noord te loodsen. Bij het Noordhollandskanaal pak ik de drukke kant naar Purmerend. Route Garmin ging via de rustige kant, waardoor ik op goed geluk Het Twiske doorreed. Een slingerend fietspad naar Neck, zorgde voor wat extra kilometers. Bij Spijkerboor helpt Garmin me de weg naar Driehuizen te vinden.

De camping Natuurlijk Genoegen is een bekende stek. Oktober 2020 beleefde ik er een topweekend met een vijftal kanovrienden. Dit keer waren Gerard & Gerda, Bartel met zijn kennis Helga van de partij. Met kayak, canadees en sup voeren we door de prutslootjes van Eilandspolder en ’s avonds bij het kampvuur kwamen de sterke verhalen.

Zondag breek ik een nieuw record in het langzaam opstaan, luieren en treuzelen met tentopruimen. Om 12.00 tik ik m’n laatste blogbericht en vertrek een uur later naar huis (40 km.). Retourtje Ardennen was er eentje op in te lijsten, 15 dagen mooi weer, zo’n 1000 km. geroetst en op een aandrijfkoord breuk na geen pech. Op tien verschillende campings heb ik gekampeerd, de meeste rond de 12 euro (NTKC 4 euro). De duurste waren de natuurkampeerterreien van Ellemeet in Zeeland (19 euro) en Aarle-Rixel (20 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *