Categorieën
Familie

Rennie een bijzondere zus: soms lastig, vaak lief

We hebben een bijzondere band samen. Zeker na het overlijden van ons moeder is deze nog steviger geworden. Gisteren gingen we samen koppie onder, in zee: heerlijk!

Vroeger was het zeker niet altijd koek en ei tussen ons. Rennie was als kind niet de makkelijkste. Ik plaag haar nog wel eens: ‘je gaat toch niet weer aan m’n haren trekken?’ (zie foto van 55 jaar geleden). IMG_0003Ze heeft niet de makkelijkste jeugd gehad, kon moeilijk leren en trof een paar keer het verkeerde vriendje. Al bijna dertig jaar woont ze in Noorderhaven, omringt tussen aardige mensen.

Ik leerde haar pas echt kennen, toen ik in het restaurant van Noorderhaven elke vrijdag met haar ging eten. Daarna haalde ik haar vaak op als ze op zondag naar onze ouders ging en deden we een bakkie thuis.  Nu fiets ik regelmatig bij haar langs en met mooi gaan we lekker naar het strand. 20160827_132904Dit jaar was het zwemmen in zee er nog amper van gekomen. Ze beloofde me: ‘als je kom, dan ga ik koppie onder’. Zaterdag troffen we perfect strandweer. Wind uit het oosten, dus luw op het strand, maar link om te zwemmen. Dat bleek toen ze wegdreef en geen grond meer onder haar voeten had. 20160827_133911Gelukkig is ze net als ik een ‘waterrat’, raakte niet in paniek en samen zwommen we terug (weliswaar flink afgedreven). 20160827_153749Bij de strandtent ‘Storm aan Zee’ staken we even op, het patatje volgde na de terugtocht in Julinadorp. Daarna nog even schuilen voor een zomerbuitje en we keerden weer terug op haar stekkie. Een heerlijke dag lieve zus, dat blijven we de komende dertig jaar doen!

Die zomer 2016 houdt maar niet op. Zal het aan het opwarmen van de aarde liggen? 20160915_171805’t Is ieder geval niet normaal dat we inseptember weken 25 tot 30 graden hebben. Donderdag 15 september moet voorlopig de laatste warme dag zijn, dus kans gepakt en met Rennie weer naar het strand.

Gelijk maar wat oude familiefilmpjes bekeken, die hieronder zijn te zien:

Rennie op mijn bruiloft met Brigit (1 augustus 1985)

3 reacties op “Rennie een bijzondere zus: soms lastig, vaak lief”

Je hebt inderdaad een heel bijzonder(e) lieve zus!! Zo mooi om te zien hoe jullie genoten hebben. Je beschrijft het heel lief!!
Jij pakt dit zo mooi op, maar dat is helaas niet bij iedereen het geval. Je bent er altijd voor haar geweest hoor. Je bent een echte broer. En wat is ze gek met je!!
Liefs Geja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *