Categorieën
Familie

Met de Picanto op warm shower tour

Zes dagen met een luxe Kia Picanto op pad. Samen met Brigit dus de tent blijft voor devijf overnachtingen thuis. In plaats van een hotel of B&B slapen we ongeveer als bij warm showers gebruikelijk is. (fietsreizigers die elkaar een slaapplek aanbieden zonder kosten). Wij maken gebruik van de gastvrijheid van onze familie.

‘Hoe gastvrij is Oudewater, Woerden, Ieper en Eindhoven?’. We gaan het testen en rijden vrijdag naar Brigit d’r Seyl en Treyl muziekvrienden Janet & Gerard, Hilde & Jan uit Oudewater. Janet trakteert ons bij aankomst op een heerlijke lunch, daarna is de rondleiding op de zeilboot van Jan.

Woerden wordt de eerste échte test, want bij zwager/schoonzus Arnold & Annelies mogen we overnachten. Net als bij het programma B&B scoren ze hoge cijfers, met de kanttekening dat een bedlampje wenselijk is.

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we zaterdag naar Ieper voor een bezoek aan Marijke & Niels. Leuk die dochter/schoonzoon, maar kleindochter Josephine krijgt natuurlijk de meeste aandacht.

Hier zijn we het Pinksterweekend en maken kennis met de Belgische gewoontes.

Lekker op zondag verse chocoladebroodjes. En een wandeling op de Kemmelberg, met een wilgentenen kunstwerken vlakbij de Franse grens. Aan alle moois komt helaas een eind als we dinsdag weer naar Nederland vertrekken.

De tussenstop met laatste overnachting is Eindhoven bij Frea & Joris. Ook hier een top B&B. Joris weet zijn schoonvader te verrassen op een onbekend Belgisch biertje. Frea laat haar werkplek zien, een studio in een voormalig NS werkplaats.

Als toetje pakken we de lunch in een wielercafé met een tentoonstelling van oude racefietsen en wielerprof Bert Oosterbosch. Op internet lees ik hierover: ‘Aan de ingang van het NRE-terrein (Nutsbedrijven Regio Eindhoven) vind je Wielercafé Cyklist, die voorheen de naam Velosoof droeg’.

Zo’n kort weekje met Brigit op pad is eigenlijk zo gek nog niet. Maar de volgende trip pak ik toch weer lekker de roeifiets & tent.

Één reactie op “Met de Picanto op warm shower tour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *