Categorieën
Croon & Bergh / Dijkgatshoeve Natuur

Magische krachten bij het kampvuur

Het is een goede traditie: de viering van het Midzomerfeest. Ik leerde het bij de Michaëlshof en zette het voort bij Croon & Berg. Zaterdag 22 juni was het weer zover: de langste dag, dus pannenkoekenbakken bij het kampvuur in Burgerbrug.

Na de langste dag treedt een langzame verandering op in de natuur. Dan breken in de natuur alle magische krachten los. In de oude Keltische culturen probeerden de druïden tijdens het zomerzonnewendefeest iets van de wijsheid van de goden in zich op te nemen.

Jaja, leuk beschreven, maar zo’n kampvuur samenzijn is ook oergezellig. Lekker bij de kampvuurplek in een kringetje zitten, kleppen met je buurman en af en toe een pannenkoek verorberen.

Gezellig in een kringetje, terwijl dochter Astrid en Robert de pannenkoeken bakken.

Dat bakwerk gebeurt op twee rocket-stoves, torentjes van opgestapelde klinkers waarin onderin het hout brandt. Het technische duo bij Croon & Bergh (Robert en Diet) zagen een puntje van verbetering. Het bakken zou nog beter gaan bij gemetselde torentjes. De bewoners die ’s middags uitgenodigd waren, moesten het nog doen met mijn gasbrandertje, maar ’s avonds gingen we testen. Robert bij zijn gemetselde toren en ik de gestapelde. Als winnaar kwam Robert uit de bus, zijn pannenkoeken bakten nog sneller.

De mannen bij het kampvuur: Gerard, Wim, Bartel en Cor.

Helaas heb ik de magische krachten gemist, maar de gezelligheid bij het brandende kampvuur en de mooie zonsondergang maakte alles goed!

De dinsdag erop werd de tweede rocket stove door Robert en Diet gemetseld. Volgende week maar weer opnieuw testen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *