Categorieën
Muziek

Liereliet met ‘Three of Us’ en ‘Onstuimig Schuim’

Elk jaar gaan we naar Workum voor het maritieme festival Liereliet. De band van Brigitte ‘Three of Us’ trad weer op, maar ook de groep ‘Onstuimig Schuim’ was er. Maar naast muziek, kunnen we natuurlijk ook lekker ‘maritieme folk’ liefhebbers ontmoeten.

Dit jaar had ik nog weinig festivals meegemaakt, dus had wat in te halen. Bij aankomst in het zon overgoten Workum, viel ik direct met m’n neus in de boter: Onstuimig Schuim trad op! Geweldig hoe onder leiding van Frank Edam deze groep het publiek altijd weet te vermaken.  Bij hun optreden zie je eerst de voorbijgangers20161016_142513tussen het publiek en de groep lopen.  Naar mate het optreden duurt zie je dat het publiek het wint van die storende lui.  Enkele lopen met een boogje om het optreden, maar de meeste weet ‘Onstuimig Schuim’ aan zich te binden, enkele (zoals ik) nemen plaats op de weg voor het beste zicht. 20161016_154439 Zo werkt dat, als je goed bent! Met m’n mobieltje neem ik het nummer ‘Rindert de Rat’ op. Vertederend hoe de kinderen hierop reageren. Hierna gaan we naar het ‘open podium’, waar ‘Three of Us’  (Brigit, Daan en Willem) optreden. Tip voor de fans van dit drietal: ze treden donderdagavond op in Enkhuizen. Meer info op hun facebook. Via deze link is ‘Onstuimig Schuim’ te horen:

Één reactie op “Liereliet met ‘Three of Us’ en ‘Onstuimig Schuim’”

Hoi Cor,
Wat is ie mooi he? Lekker simpel liedje, heel makkelijk voor kinderen om mee te zingen. en dan die Rat bij Frank op de schouder. Fantastisch. Wil ‘m graag op de website van Liereliet zetten. Wil wel eerst graag je toestemming. Liereliet heeft ook een facebook pagina. mag ie van mij ook op. Harstikke leuk dat je dit hebt gefilmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *