Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Op pad naar de ‘kakkers’ in Bergen

Zondag, de laatste dag van de ‘Kunst10daagse Bergen’. Als een goed gesoigneerde roeifietser (dus niet in sport-outfit) ging ik er heen. Dat moet ook wel als je in Kunstdorp Bergen met een hoog ‘kakgehalte’, serieus genomen wil worden….

Mijn bedoeling was om fotograaf Kees Looijesteijn (die ooit een middag lang geprobeerd heeft te leren roeifietsen) z’n expositie te bekijken. Helaas de foto’s van Kees niet gevonden, wel een verrassende culturele middag gehad. Het centrum van Bergen mijd ik (veel te druk) want in het buitengebied van Bergen is ook genoeg te beleven. Eerst naar de Hoftuin van Scorlewald,  daar is een foto expositie van Jimmy Nelson (duurt nog tot 14 november).stalkunst9

Daarna rij ik de polder in met z’n leuke slingerende weggetjes.  Ik stop bij een boerderij voor de expositie ‘StalKunst9’. Achterin de voormalige koeienstal zie ik de schitterende magische realistische schilderijen van Annet Verplanke In een andere schuur zie ik getekende portretten van boeren uit de omgeving en vertelt een bewoner over het dagelijks leven van de boeren uit de buurt.  Verderop bezoek ik een plek waar een kunstenaar erg goed ‘geboerd’ heeft: Hanneke Schless

Na nog wat kunst/muziek/koffie gesnoven te hebben loopt de dag op z’n eind. Het bijzondere toetje krijg ik bij camping/boerderij de Amara hoeve.  Het grote bord aan de weg ‘VRIJKUNSTENARIJ’ (vrije geesten in amara-beeld-viskunst-muziek-food) lokt me. Jawel, die Amara hoeve is een soort ‘klein Ruigoord’ van de Noordkop, daar kan mijn vrije geest zich nog even op uitleven. Jammer dat de klok is doorgetikt, dus na een half uurtje ronddwalen rij ik in de schemering weer huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *