Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Toptas ligfiets ellende

Wat kan een kleine stommiteit toch een grote hoeveelheid ellende veroorzaken. Woensdag reed ik op m’n M5 een nieuw avontuur tegemoet. Het verlies van m’n toptas doorkruiste alle m’n mooie plannen. Weer een les geleerd!

De veroorzaker van het verliezen waren m’n laarzen die onder de toptas zaten. Nog maar net 4 km. op pad, verloor ik de toptas met alles erin (portemonnee, mobiel, agenda, bril, etc). In de buurt Tuitjenhoorn (25 km.) kwam ik er achter. Als een haas terug, maar geen tas meer gezien. Alle doemscenario’s tolde in m’n hoofd ‘al m’n pasjes/geld foetsie, wat nu?’. Het plan was om samen met Hans Nusink van het Ecodorpnetwerk naar Winterswijk te gaan. Hier te overnachten en dan donderdags een kanotocht te gaan maken op de Berkel. Al dat moois in één klap weg!  De afspraak met Hans moest ik helaas afbellen. Na nog een paar uurtjes flink ‘in de piepzak’ te zitten, ging later in de middag de zon weer schijnen: m’n tas was gevonden! Het plan om donderdags te kanoën in de Berkel kon doorgaan. Direct met mister Ally kano (Ingmar) gebeld. Hij kon me om 18 uur oppikken op station Weesp. Onderweg bellen we met Saskia in Apeldoorn (zij kanoot mee) of we daar mogen slapen?  ‘Tuurlijk’ was direct haar spontane reactie.  Om 20 uur kunnen we zelfs nog mee-eten en de dag erop vertrekken we met z’n drietjes naar Zutphen het volgende kano-avontuur tegemoet.  Oef…. toch nog een happy-end op die gedenkwaardige woensdag 2 november. En de les geleerd: bind je toptas vast aan je bagagedrager!

2 reacties op “Toptas ligfiets ellende”

Ja op die manier ben ik toen ook de zelfde generatie toptas kwijtgeraakt van de Thys 220. En zo lekker ruim ook die dingen!
Maar die is helaas nooit meer teruggekomen…

Die toptas verliezen is me vaker gebeurd. Met de roeifiets in Hippolytushoef toen ik over een hobbel reed. Na 500 meter had ik het door, keerde om maar tas was al meegenomen door over-ijverige-vinder. Gaf nog veel moeite om vinder op te sporen. Bij het vervoer van 25 liter monodek, rolde m’n toptas er af. Gevolg een mooi verfspoor in de Geerligslaan in Anna Paulowna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *