Categorieën
Familie

Kan het een tikkie minder turbulent?

Nog een paar dagen te gaan en het turbulente jaar 2022 kunnen we afschrijven. Rustige tijden zullen voorlopig nog niet komen, daar heb ik geen glazen bol voor nodig. Ondanks die beroerdigheid in de wereld, probeer ik positief te blijven en ga stug door met bomen planten. 

‘Het zijn de kleine dingen die het doen’, zong ooit het Schageneese duo Saskia & Serge ooit. Een smartlap met een rake tekst: ‘Die kinderstem die kleur geeft aan een saaie grijze dag, dat onverwacht gesprek toen je ’t allemaal niet meer zag’. Even de wereldse zorgen opzij zetten en me wentelen in het familiegeluk. De Iepenaren komen met de kerstdagen logeren. Hoera, ze nemen Josephine en Elodie mee! Op 2e kerstdag was een familiediner in Schagen. Dat werd gezellig smikkelen, met in het voorprogramma ‘Speurtocht Muggenburg’. 

Op ontdekkingstocht door Muggenburg met Frea & Niels.

Astrid was de bedenker. De meeste feestgangers lieten dit leuks voorbij gaan. Joris, Frea, Niels en ik waren het viertal dat voor de prijzen ging strijden. We smeden een pact, op alle vragen gaven we dezelfde antwoorden. Dus zagen we 19 knotwilgen en AniCura is de naam van de dierenartspraktijk.

Cor: ‘Joris & Frea, toevallig weet ik de naam van deze boom: knotwilg!’

De buurt Muggenburg (Schagen) verraste me. Leuke wandelpaden, mooie huizen. Op de plattegrond lees ik Frits Kruitstraat, daar woont mijn vriend Ed. Even koekeloeren hoe z’n verbouwing eruit ziet, al dik vijf jaar ben ik Ed uit het oog verloren. We worden gespot. Leuk die onverwachtse ontmoeting met hem en zijn Monique. 

Een kerstontmoeting met het gezin in coronatijd in Geestmerambacht.

Het ommetje van een uur zit erop, we kunnen ons in het feestgeruis storten. De meterslange tafel is gedekt, we schuiven gelijk aan. Familiehoofd Pa van Tilburg (96 jaar!) nestelt zich op de kop van de tafel. Hij is omringd door mijn schoonzonen; die kunnen de lollige Amsterdammer wel aan. Aankomend ‘familiehoofd’ Arnold nestelt zich samen met mij aan de andere kant van de tafel. Maar wat een kippenhok bij die Van Tilburgertjes. 

…en daar komt op 2e kerstdag nog een verjaardagscadeau binnen….

Na het voorafje, nemen we de opdrachten van de speurtocht door. Met z’n vieren zijn we winnaar en mogen de prijs (de eer) in ontvangst nemen. In nature kwam er via Frea & Joris nog een prijs binnenrollen: de lapjestrui & pet en het boek van Anthon Beeke: It’s a miracle!

Derde kerstdag kunnen we opnieuw genieten van de Iepenaren. Straks oud & nieuw vieren en dan kan het gewone leven weer beginnen. 

Één reactie op “Kan het een tikkie minder turbulent?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *