Categorieën
Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

In wonderen blijf ik geloven

Achter elkaar ’tweehonderd kilometer zwemmen’. Het zou een wonder zijn, maar het lukte Maarten van der Weijden net niet. Hij stapte uit het water na 163 kilometer zwemmen. Geloven alleen dwazen in wonderen?

Het zwemavontuur van Maarten heeft het hele weekend in m’n hoofd gespookt. Zondagavond ploegde ik een uurtje door het Oude Veer om vier kilometer te zwemmen. Maarten zwom op dat moment bij Franeker het stuk ‘de hel van het Noorden’. Maandagochtend was ik ervan overtuigd dat hij uit de race was. Gelukkig, de nacht was hij goed doorgekomen, maar maandagmiddag moest hij na 163 kilometer zwemmen helaas opgeven…..  Maar bestaan wonderen dan wel? Maarten haalde ieder geval 2,5 miljoen euro op voor het kankeronderzoek en dit geeft mij een mooi bruggetje naar iets anders:

Woensdagmiddag sprak ik de ernstig zieke Michaël Schouwenaar van de Michaëlshof. ‘Cor, wil je Trudy een bericht sturen, ze heeft me een erg mooi bericht gestuurd’. Nadat ik haar bedankte voor de kaart (ik ging ervan uit dat ze die stuurde) schreef Trudy dat ze haar bericht niet per post maar met haar handen naar zijn huis heeft toegeblazen…..

Vrijdag deed Michaël me versteld staan van zijn tomeloze energie. Ondanks zijn ziekte wilde hij toch aanwezig zijn bij de bouw van de nieuwe afdak bij de Nissehut. René en Henk kregen de aanwijzingen ‘hoe de palen geplaatst moesten worden’. Op de foto is te zijn hoe hij zelf met spijkers de stellatten vast maakte.

Vanochtend kreeg ik van René het bericht, dat Michaël gisteravond laat weer naar het VU ziekenhuis is gebracht met hoge koorts. Zal Michaël herstellen van zijn ziekte? Wonderen, ik blijf er in geloven! 

Over de Michaëlshof, leylijnen en wonderen:

Het groene paradijs ligt op één van de mooiste plekjes op Wieringen en elke woensdag tuinier ik er. Meer weten over de Michaëlshof, kijk op deze site. Op de plaats van de Michaëlshof stond in de 11de eeuw een (zomer)kloostertje verbonden met de terpkerk de Michaëlskerk. Dit vormt een onderdeel van een Leylijn* een energieveld dat bij Normandië (Mont Saint Michel) aan land komt. Op deze lijn liggen diverse kerken, en kloosters gewijd aan de aartsengel Michaël. Ook vlak onder het terrein van de Michaëlshof ligt een leylijn.

* Leylijnen zijn energetische banen van energie waar de verschillende (zowel christelijke als heidense) volkeren al eeuwen lang hun heiligdommen op plaatsten. Leylijnen, aardstralen en krachtplaatsen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *