Categorieën
Concertverslagen Muziek

Ik heb de duivel in me

Het was alsof de duivel er mee speelde: net nadat we door de deuren van het kerkje van Oudesluis waren klonk: ‘Ik heb de duivel in mij….’. Op YouTube had ik dit nummer pas nog geluisterd, het duo Sjaek zong het. Op het leuke filmpje twee vlotte meiden uit de polder, eentje op een ukelele. Nederlandstalige kleinkunst, die wil ik zien!

Zondagmiddag was de NazomerZON-dag in het cultuurkerkje van Oudesluis. Voor het open podium waren er 12 bandjes geselecteerd waarvan het meiden duo Sjaek om 13.00 uur de aftrap nam. ‘Opschieten Brigit anders zijn we te laat en zijn er geen stoelen meer’. Tegen wind op de fiets rijden ‘met de duivel op de hielen’. De tamtam heeft goed z’n werk gedaan, het is al behoorlijk druk. Net als Sjaek zo’n twintig keer herhaalt ‘Ik heb de duivel in mij’, zitten we op de bankjes bovenin de kerk.

Op het bankje bovenin in de kerk horen we o.a. het duo Sjaek zingen.

Een prima plek de muziek te zien spelen en het publiek te begluren. ‘Kijk daar zitten Jos en Nadja’. Ze komen bij ons zitten als het tweede bandje (Alive & Kickin) speelt. Op m’n mobiel lees ik de info: Een senior band, met gedreven muzikanten. Ze zijn bij elkaar gekomen door een project van de Rock’n Roll fabriek uit Lutjewinkel en rocken er lekker op los in de kop. Ze spelen bekende covers o.a. Heart of Gold van Neil Young the Wall van Pink Floyd. Leuk maar het mag voor mij wel wat minder hard. Jos is het me eens: ‘De akoestiek is goed maar het geluid zouden ze kunnen dempen door wat kleden op te hangen’. Volgende keer mogen de stekkers van de boxen eruit, wat een herrie….

Gezellig op het bankje kletsen met o.a. Herman en Simon.

Buiten de kerk is het een stuk rustiger en ook gezellig. Ik zie Herman Koopman op de picknick bank bij een dame zitten.  Met een puntje appeltaart en koffie schuif ik aan, naast me zit Simon Kranenburg, die ik van het tuinen ken. Hier kan je tenminste even rustig praten. Ik wijs hun op het programma. ‘Om 15.30 uur het duo De CaKe!, poëtische teksten met samenzang van Kees en Tessa, die wil ik zien’.

Kees Wagemaker en Tessa Balder van De Cake!, spelen mooie Nederlandstalige liedjes

Helaas het publiek heeft het veel te gezellig me elkaar, het merendeel luistert niet maar blijft praten. Het geluid van de muziek gaat harder en de teksten zijn niet te verstaan. Jammer, want De Cake! is een prima duo. Buiten spreek ik Kees Looijesteijn de voorzitter van het cultuurkerkje ‘Nergens is de zaal zo stroef als in Hippolytushoef, ken je dat nummer Kees? Het eerste couplet gaat: Ik sta hier wel te zingen en de jongens van de band proberen wel te swingen maar de zaal is niks gewend ze lullen door mijn regels ze hebben het over het bier ik wou dat ik hier niet was want het is zo vervelend hier…

Het nummer is van De Dijk, Kees kent het. De Cake! verdient een beter publiek. ‘Probeer ze nog eens te boeken’, tip ik Kees. We zitten nog maar op de helft van het programma, maar helaas we moeten terug naar huis. Frea en Joris hebben meegedaan met een hardloopwedstrijd op Texel en komen terug. Stones & Jewels (Jeroen & Jenneke Gmelich) en het gelegenheids-trio van Remco Heemskerk (Scheepsfolk) hadden we willen zien. Hopelijk komt volgende jaar een akoestische versie van Open Podium waarbij het publiek muisstil is….

De duivel in mij van SJAEK (Sonja & Judiths Akoestisch Entertainment Kabinet). Een Spaanse Gitaar, een ukelele en twee stemmen maken sinds een jolige start in 2018 eigen liedjes, liedjes op maat en kleinkunstige covers. De inspiratie voor de eigen nummers put Sjaek uit eigen ervaringen. Ervaringen die waarschijnlijk herkenbaar zijn voor velen, maar waar ook enigszins een taboe op zou kunnen rusten. Open, eerlijk en vol passie, lol en overgave maken Sonja & Judith er een gezellige en energieke set van waarmee ze hopen het publiek aan het lachen te krijgen, kippenvel te geven en gewoon even de tijd te laten vergeten. Zie: https://fb.watch/ng71WjGuJQ/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *