Categorieën
Familie Sport Triathlon

De Zwagen in Schagen

Bestaat het dat je het sportvirus doorgeeft aan je kinderen? Tsja, misschien toeval. Maar trots ben ik wel op die sportieve dochters Marijke, Frea en Astrid, die net als ik moeilijk stil kunnen zitten. Ook hun vriendjes lijken aangestoken met  zwemmen-fietsen-lopen. Dus: het Zwaag trio-triathlonteam is geboren.

Het leuke van zo’n trioteam zijn de talloze variaties in onze familie. Want wie doet aan welk onderdeel mee? De mannen Cor, Niels, Joris en Yoeri kunnen eigenlijk alles en de vrouwen Marijke, Frea en Astrid kunnen op het zwemmen na ook alles.

Het team ‘Zwagen in Schagen’: Frea, Astrid en Niels

De achtste triathlon van Schagen die dinsdag werd gehouden, was de eerste aftrap van het Zwaag-team met dit keer als opstelling: Zwemmer Niels (vriend van Marijke), fietser Frea en loper Astrid. Als supporters ook een drietal: Marijke, Brigit en Cor.

Natuurlijk zou je Cor als zwemmer verwachten, die geboren is met een zwembrilletje op. Nee, hij mocht het team aanmoedigen en z’n aanstaande schoonzoon z’n aquapak uitlenen. Niels, die eigenlijk een veel betere fietser en loper is, had zich als zwemmer opgeofferd – en flink getraind in het zwembad. Hij oefende één keertje in het buitenwater en dacht met Belgische overmoed ‘dat lukt me wel’.

Toch vielen die 750 meter zwemmen in de haven van Schagen hem niet mee. In het laatste groepje kwam hij uit het water en vanwege kramp gaf hij hinkelend de estafette-transponder over aan Frea.

Frea ging als een razende de 24 kilometer fietsen. Met haar oude stalen racefiets van Marijke moest zij het opnemen tegen al die dure carbon fietsers. Stayeren mocht niet, toch had ze ’n plakker in haar wiel.

Daarna was de beurt aan Astrid: die in haar fladder hardloopbroekje en met een big smile de 5 kilometer fluitend liep.

Gelukkig waren de drie triatleten nog niet al te fanatiek. Ze zwaaiden vriendelijk terug na de aanmoedigen van o.a. de supporters Cor, Brigit en Marijke. En niet in de laatste plaats natuurlijk ook het Schagense duo G & G, die dol-enthousiast de atleten vooruit schreeuwden.

Voor de statistieken de tijden. Niels 16 m 24 sec, Frea 49 m 42 sec en Astrid 26 m 23 sec. Ze werden van de 48 teams 41e in 1 uur 33 m.

Volgende doel: de triatlon van Anna Paulowna; dan met zwemmer Cor!

4 reacties op “De Zwagen in Schagen”

En wat dachten jullie van Gerard en Gerda!! We hebben alle drie de sporters gezien en ze naar het eind geklapt,maar konden de andere aanmoedigers niet vinden……jammerrrr! Een mooi evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *