Categorieën
Familie

De bruiloft van Marijke & Niels, die mag worden ingelijst!

Feessies vieren, daar houdt mijn oudste dochter wel van. Haar bruiloftsfeest moest er daarom eentje worden om niet te vergeten. Zaterdag 20 juli 2019 was de grote dag en dat hebben we geweten!

Haar lief is Niels uit België, dus voor de locatie werd Poperinge gekozen. Een stadje in Vlaanderen, ver weg vlakbij de grens van Frankrijk met een mooi oud stadhuis waar ze elkaar het ja-woord gaven. In de buurt van Kortrijk werd de feestlocatie gevonden: op het outdoor terrein van Avanco kregen we de avontuurlijke verrassingen en in de tent konden we tot diep in de nacht swingen.

Maar voor het zover was ging ik vrijdags met ons eigen gezin oefenen in ‘miljonairtje spelen’. In Aalbeke hadden we voor twee dagen een super luxe villa gehuurd, compleet met zwembad, sauna en jacuzzi.

Water om te zwemmen, dat liet ik me niet onthouden! Heerlijk om je voor een moment de rijke stinkerd te voelen, want wie wil er nou geen zwembad in z’n achtertuin? Zo kon Marijke nog even lekker dollen met haar zussen en zwagers en moest Niels zielig alleen achterblijven bij z’n moeder in Poperinge.

Hun ontmoeting was destijds na een feestje van de atletiekvereniging Haarlem, waarbij Marijke iets teveel had gedronken om auto te rijden. Galante ridder op het witte paard Niels had haar toen op z’n fiets een lift aangeboden. Dit moment werd zaterdagochtend herhaald ‘Spring maar achterop Marijke’ en op de fiets reden ze naar het stadhuis. De tranen lieten ze bij de gasten vloeien, nadat ze beide vertelden  ‘waarom ze voor elkaar hadden gekozen’. Hun atletiekmaat Daan vertelde het tijdens z’n geestige speech. Op social media had hij wat informatie over het stel gezocht. Over Niels was niks te vinden, maar toen hij bij Marijke op haar Facebookpagina kwam, had Daan tijd tekort.

Het bracht me om als ’trotse vader’ ook maar eens te gaan neuzen en kwam inderdaad van deze bezige bij opvallende berichten tegen, waarvan Marijke vast wel goed vindt dat ik er eentje op deze blog zet….

Hierna was het tijd voor het sportieve gedeelte. Bij Avanco werden we welkom geheten en lagen de enveloppen met de startnummers voor de gasten klaar. Op de folder lees ik de wervende quote  ‘Avanco is actie en adrenaline, de openvallende mond en de zalige herinnering’. Ik kwam er snel achter wat die Belgen voor ons in petto hadden: in groepjes werden we ingedeeld om samen outdoor-taken te vervullen. Of het nou lag aan de moeilijke verstaanbare uitleg of mijn gebrek aan inzicht; mijn team paars had bitter weinig aan mijn hulp. Gelukkig zaten de slimme mannen Hannes (broer van Niels) en Jasper (neef van Marijke) in ons team, die ons op gang hielpen. Van het hakbijl werpen, boogschieten en vuurmaken brachten we helaas niets terecht en eindigde ruim naast het podium.

Met mijn act ‘Ik ben de spelletjesman’, kon ik weer wat punten scoren en het duffe bingospel nieuw leven in blazen. Het was een variant op het ‘Pizza lied van André van Duin’. Bij de Belgen kennelijk niet zo bekend, daarom voor hun nog even het lastig te onthouden refrein:

Bingo bingo. Hoooo bingo. Bingo bingo. Effe wachte……Bingo!

En een paar van mijn rijmerijen: Vroeger op de verjaardagsfeestjes van mijn meiden, was ik de koning van de spelletjes, dat waren nog eens tijden. Na het gebakkie smullen waren ze pas tevree, commando pingelen of geen ja en geen nee. Maar o-wee, o-wee spelletjesman hou je gemak, als-ie had gewonnen dan ging -ie helemaal uit z’n dak. Na het juichen en jubelen,  kwamen de traantjes naar beneden. Die arme meisjes konden niet tegen hun verlies, ach wat hebben ze geleden…

Terugkijkend, Marijke en Niels: het was een fantastisch feest, waarbij jullie de gasten meenamen in een achtbaan van verrassingen. Van een bruidsvlucht in helikopter tot flyboarden van de bruidegom en een geweldige openings-dansact van jullie!

Met het flyboarden bracht Niels het bruidsboeket naar Marijke die volgens de etiquette het achterwaarts naar de niet-getrouwde vrouwen wierp. Haar nicht Sandra (van Jasper) was de gelukkige: de volgende bruiloft gaat dus in Zwitserland plaatsvinden!

Nu even een ruime maand wachten op die ongetwijfeld mooie foto’s en films die gemaakt zijn, want zo’n bruiloft verdient het om ingelijst te worden! Een preview van de film is vast te zien via deze link: https://vimeo.com/351175977/ff3b590de5

En dan komt in oktober de napret van foto’s kijken…

We zien een geweldige reportage van hun fotografen Evelien en Thomas. Klik op deze link voor meer info over hun bedrijf. Evelien schrijft op haar Facebook pagina over de bruiloft: ‘Bij Marijke & Niels konden we het echt voelen tot in onze kleine teen. Het enthousiasme en de warmte tussen hun twee was zo echt. Daarbovenop kwam er nog eens een familie die van hetzelfde kaliber was. Je kan je dus voorstellen dat hun feest een ‘bommetje’ was! Kippenvel is meermaals op mijn armen verschenen. Ja! Intens meevoelen gebeurt vaak bij mij. Soms met tranen, soms met kaken die pijn doen van het lachen, soms met kippenvel…’

Een reden voor mij om een een selectie van bijzondere zwart/wit en kleuren foto’s hieronder te plaatsen:

De ochtend voor de plechtigheid Niels en zijn moeder Hermine in zijn ouderlijk huis in Poperinge. Hierna zal hij zijn bruid Marijke ophalen.
Als je op de fiets van Malaga naar Athene fietst, dan heb je als schoonzoon je punten binnen gehaald. Hier mag ik even bij Niels achterop oefenen, want hierna neemt Marijke plaats.
De voorbereiding in de ochtend voor de plechtigheid : trotse Brigit helpt Marijke met haar bruidsjurk
Ceremoniemeester Astrid en regelneef Frea bij het stadhuis van Poperinge, zijn behoorlijk in hun nopjes met hun nieuwe jurkjes….
Marijke: ‘Het is de bedoeling pap dat je mij schenkt aan Niels’. Tsja, daar wist ik niet echt raad mee, maar het leverde wel een mooie foto op in het stadhuis.
Zo’n familie statieportret hoort er natuurlijk bij, maar dan wel net even anders. Achter van links af: Yoeri, Astrid, Niels, Marijke, Frea en Joris. Voor Brigit en Cor.
Halverwege de fietstocht Spanje-Griekenland van Niels, vraagt Marijke in Dubrovnik Niels ten huwelijk. En dan krijg je van je meter en peter (Jan en José) dit zeer toepasselijke prachtige kunst cadeau.
Zo’n bruiloftsfeest is behoorlijk inspannend. Heerlijk dat er op z’n tijd een rustpuntje in zit. Hier relax ik samen met José en Jan.
Astrid, Marijke en Frea onze drie knappe dochters om trots op te zijn!
Tussen de formele plechtigheid en het uitbundige feest zat ’s middags een sportieve activiteit. waarbij een atletiek outfit zeer wenselijk was.
Ook het nieuwbakken bruidspaar pakt zo af en toe de rust en geniet van het zonnetje.
Geintje met de bruidstaart, wat Niels flikt weet ik niet, maar Marijke vindt het vast erg leuk.
’s Avonds barstte het feest los. ook bij mij kan het niet gek genoeg zijn!
Cor de spelletjesman in actie met het onovertroffen bingo lied, met assistentie van Astrid en Frea. Wat een rare Hollander moeten die Belgen gedacht hebben….

2 reacties op “De bruiloft van Marijke & Niels, die mag worden ingelijst!”

Dat was idd een party om voor eeuwig in ons hart op te slaan! In het stadhuis leek de hele ruimte gevuld met hun liefde, ZO mooi hoe ze dat verwoord hebben en hun ja-woord gaven aan elkaar. Aan beweging in de namiddag geen gebrek, we hebben enkele keren die weides doorkruist tegen dat alle proeven volbracht werden … En wat een verrassing toen Niels & Marijke ons plots zaten toe te wuiven vanuit de lucht in een knalgele helicopter! En het werd nog avontuurlijker toen Niels zomaar vele meters boven het water leek te vliegen, hoe schattig met dat bruidsboeketje in zijn handen. Aan tafel werden de hongerige magen gevuld, en sommige vrienden en familie gaven een speech waar je stil van werd, zo mooi. En vervolgens konden we de beentjes uuuuuuuuuuuuuuren losgooien, manman, was me dat een gigantisch geslaagd feest! Proficiat Niels & Marijke!

Hele mooie samenvatting, Cor! Wij voelen ons nog steeds miljonair na zo’n dag waar al je familie en beste vrienden samenkomen. Daar kan geen zwembad tegenop!

Ik heb ondertussen ook maar even het pizza lied gegoogeld 🍕😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *