De bruiloft van Marijke & Niels, die mag worden ingelijst!

De bruiloft van Marijke & Niels, die mag worden ingelijst!

Feessies vieren, daar houdt mijn oudste dochter wel van. Haar bruiloftsfeest moest er daarom eentje worden om niet te vergeten. Zaterdag 20 juli 2019 was de grote dag en dat hebben we geweten!

Haar lief is Niels uit België, dus voor de locatie werd Poperinge gekozen. Een stadje in Vlaanderen, ver weg vlakbij de grens van Frankrijk met een mooi oud stadhuis waar ze elkaar het ja-woord gaven. In de buurt van Kortrijk werd de feestlocatie gevonden: op het outdoor terrein van Avanco kregen we de avontuurlijke verrassingen en in de tent konden we tot diep in de nacht swingen.

Maar voor het zover was ging ik vrijdags met ons eigen gezin oefenen in ‘miljonairtje spelen’. In Aalbeke hadden we voor twee dagen een super luxe villa gehuurd, compleet met zwembad, sauna en jacuzzi.

Water om te zwemmen, dat liet ik me niet onthouden! Heerlijk om je voor een moment de rijke stinkerd te voelen, want wie wil er nou geen zwembad in z’n achtertuin? Zo kon Marijke nog even lekker dollen met haar zussen en zwagers en moest Niels zielig alleen achterblijven bij z’n moeder in Poperinge.

Hun ontmoeting was destijds na een feestje van de atletiekvereniging Haarlem, waarbij Marijke iets teveel had gedronken om auto te rijden. Galante ridder op het witte paard Niels had haar toen op z’n fiets een lift aangeboden. Dit moment werd zaterdagochtend herhaald ‘Spring maar achterop Marijke’ en op de fiets reden ze naar het stadhuis. De tranen lieten ze bij de gasten vloeien, nadat ze beide vertelden  ‘waarom ze voor elkaar hadden gekozen’. Hun atletiekmaat Daan vertelde het tijdens z’n geestige speech. Op social media had hij wat informatie over het stel gezocht. Over Niels was niks te vinden, maar toen hij bij Marijke op haar Facebookpagina kwam, had Daan tijd tekort.

Het bracht me om als ‘trotse vader’ ook maar eens te gaan neuzen en kwam inderdaad van deze bezige bij opvallende berichten tegen, waarvan Marijke vast wel goed vindt dat ik er eentje op deze blog zet….

Hierna was het tijd voor het sportieve gedeelte. Bij Avanco werden we welkom geheten en lagen de enveloppen met de startnummers voor de gasten klaar. Op de folder lees ik de wervende quote  ‘Avanco is actie en adrenaline, de openvallende mond en de zalige herinnering’. Ik kwam er snel achter wat die Belgen voor ons in petto hadden: in groepjes werden we ingedeeld om samen outdoor-taken te vervullen. Of het nou lag aan de moeilijke verstaanbare uitleg of mijn gebrek aan inzicht; mijn team paars had bitter weinig aan mijn hulp. Gelukkig zaten de slimme mannen Hannes (broer van Niels) en Jasper (neef van Marijke) in ons team, die ons op gang hielpen. Van het hakbijl werpen, boogschieten en vuurmaken brachten we helaas niets terecht en eindigde ruim naast het podium.

Met mijn act ‘Ik ben de spelletjesman’, kon ik weer wat punten scoren en het duffe bingospel nieuw leven in blazen. Het was een variant op het ‘Pizza lied van André van Duin’. Bij de Belgen kennelijk niet zo bekend, daarom voor hun nog even het lastig te onthouden refrein:

Bingo bingo. Hoooo bingo. Bingo bingo. Effe wachte……Bingo!

En een paar van mijn rijmerijen: Vroeger op de verjaardagsfeestjes van mijn meiden, was ik de koning van de spelletjes, dat waren nog eens tijden. Na het gebakkie smullen waren ze pas tevree, commando pingelen of geen ja en geen nee. Maar o-wee, o-wee spelletjesman hou je gemak, als-ie had gewonnen dan ging -ie helemaal uit z’n dak. Na het juichen en jubelen,  kwamen de traantjes naar beneden. Die arme meisjes konden niet tegen hun verlies, ach wat hebben ze geleden…

Terugkijkend, Marijke en Niels: het was een fantastisch feest, waarbij jullie de gasten meenamen in een achtbaan van verrassingen. Van een bruidsvlucht in helikopter tot flyboarden van de bruidegom en een geweldige openings-dansact van jullie!

Met het flyboarden bracht Niels het bruidsboeket naar Marijke die volgens de etiquette het achterwaarts naar de niet-getrouwde vrouwen wierp. Haar nicht Sandra (van Jasper) was de gelukkige: de volgende bruiloft gaat dus in Zwitserland plaatsvinden!

Nu even een ruime maand wachten op die ongetwijfeld mooie foto’s en films die gemaakt zijn, want zo’n bruiloft verdient het om ingelijst te worden! Een preview van de film is vast te zien via deze link: https://vimeo.com/351175977/ff3b590de5

2 Comments

 1. Mia
  jul 25, 2019

  Dat was idd een party om voor eeuwig in ons hart op te slaan! In het stadhuis leek de hele ruimte gevuld met hun liefde, ZO mooi hoe ze dat verwoord hebben en hun ja-woord gaven aan elkaar. Aan beweging in de namiddag geen gebrek, we hebben enkele keren die weides doorkruist tegen dat alle proeven volbracht werden … En wat een verrassing toen Niels & Marijke ons plots zaten toe te wuiven vanuit de lucht in een knalgele helicopter! En het werd nog avontuurlijker toen Niels zomaar vele meters boven het water leek te vliegen, hoe schattig met dat bruidsboeketje in zijn handen. Aan tafel werden de hongerige magen gevuld, en sommige vrienden en familie gaven een speech waar je stil van werd, zo mooi. En vervolgens konden we de beentjes uuuuuuuuuuuuuuren losgooien, manman, was me dat een gigantisch geslaagd feest! Proficiat Niels & Marijke!

 2. Niels
  jul 26, 2019

  Hele mooie samenvatting, Cor! Wij voelen ons nog steeds miljonair na zo’n dag waar al je familie en beste vrienden samenkomen. Daar kan geen zwembad tegenop!

  Ik heb ondertussen ook maar even het pizza lied gegoogeld 🍕😅

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *