Categorieën
Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

De mooiste cadeautjes & rijmen zijn voor Cor!

Wat is toeval? Surprisedag bij de Michaëlshof met het bekende recept: iedereen maakt een pakje met rijm en het lot bepaalt wie je krijgt. Toen was ik uitgelaten blij, want ik trok het juweeltje van Michaël, maar dit jaar ging ik op herhaling: opnieuw de hoofdprijs! Zie ook mijn blogbericht 2016:  https://coroppad.nl/de-week-van-de-michaelshof/in de mail kregen we de uitnodiging van Michaël: ‘Vrijdag 1 december is onze  jaarlijkse Vier het leven feestje in de sfeer van Sinterklaas. We ontlopen hiermee al jaren alle discussies over hoe je het beste Sinterklaas kan vieren, want dat doen we geheel op eigen wijze door een surprise te maken van natuurlijk (of waardeloos) materiaal met een gedicht erbij dat slaat op de intentie en de essentie waarmee we hier met elkaar bezig zijn‘. Dit jaar bestond de berg uit negen cadeautjes en opnieuw werd mijn ‘begerigheid’ naar het bouwwerk van Michaël getrokken. Ook dit jaar maakte hij weer een houtkunstwerk met een prachtige rijm.  Maar ook de anderen waren creatief bezig geweest. Bijvoorbeeld Hans met z’n antieke afvalproducten op plank (foto met Toon). De Michaël Rune stenen die Yoka als kado gaf, werden gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Ik trof de steen ‘Berkana’. Toepasselijk voor mij staat dit voor: ‘Nieuwe vergezichten ontdekken in de natuur en met jezelf’. Ik denk dat dit mijn nieuwjaarwens voor 2018 gaat worden!

Mijn kado (boek Slow) werd door Jack getrokken. Hij was er niet alleen blij mee, net toen ik de foto maakte, scheen de zon door het raam en kreeg de foto een regenboog van licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *