Categorieën
Landschap NH Natuur

Vaste prik: appeltaart en mannenlol met de Kruiszwinploeg

Met zes man vorm ik de ‘Kruiszwin vrijwilligersploeg’ van het Landschap Noord-Holland. Elke donderdagochtend doen we natuurwerk met als hoogtepunt de koffiepauze.

Helaas nog een paar weken en gaan we in kerstreces. Dan krijgen de ouwe lijven weer even rust en mogen we binnen blijven bij de warme kachel. In de natte novembermaand waren laarzen en regenpakken onmisbaar om het werk te kunnen doen. Donderdag vonden we een lekker plekkie: zittend aan de rand, uitzicht op het water (zie foto). Een keertje werd het te gortig en stopten na uurtje stroruimen. Het heilige koffiemoment werd natuurlijk niet overgeslagen, dus gingen we bij Pim in huis de appeltaart oppeuzelen.Zulke momenten zijn gelukkig uitzonderingen, want de ‘schaft’ gebeurd op het land: we zoeken een luwe plek, spreiden het plastic & dekbeddekentje en gaan we even van genieten. Meestal eten we zelfgemaakte appeltaart en hebben dikke mannenlol!

Af en toe wordt er ook een foto gemaakt.Dit kan verkeerde verwachtingen opwekken. Bijvoorbeeld die keer dat er zomaar 2 dames langs liepen en spontaan meededen met onze schaft. De meiden wilden ook wel ‘Kruiszwin vrijwilliger’ worden (ik heb ze nooit meer gezien).

Bij het stroruim werk, ben ik vaak degene van het ‘moduleren’. Dat gaat zo: ik klim op de lastdrager en trap het gras/hooi breed in de hoeken, zodat de lastdrager goed vol kan.Van onze huidige vaste ploeg (Kees van Paridon, Pim Lekeob, Wil Wilms, Hans Scheld en Sip Koopmans) is dinsdag helaas een oud-vrijwilliger overleden. In het begin was Cor Dietvors ook vaste kracht, maar had toen al een zwakke gezondheid. Hierbij de foto uit 2016 van Cor (rechts) die samen met Wil de Elzen boompjes aan het rooien was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *