Categorieën
Familie

De kracht van het beeld!

“Zeven dagen, zeven zwart/wit foto’s over mijn leven. Geen mensen, geen uitleg. Challenge elke dag iemand. Dit is de tweede. Ik daag Cor Zwaag uit!”

Deze  ‘kettingbrief’ kreeg ik van Ingmar via Facebook door. Volgens het bekende recept: je voldoet aan de opdracht en zoek zeven slachtoffers en over een tijdje is half Nederland aan het foto’s plaatsen. Echter het lukt alleen als de meeste meedoen en na een tijdje ‘springt de zeepbel’ (net als de bitcoin). Ik doe niet wat de meute doet, maar het idee spreekt me wél aan. Daarom dit blog bericht.

De oude plakboeken komen te voorschijn. Vanaf 1983 heb ik zo’n tien jaar enorme hoeveelheden zwart/wit foto’s gemaakt en afgedrukt. Beroepshalve voor de krant en in m’n vrije tijd vooral sport- en vakanties foto’s. Door de Facebook opdracht ‘geen mensen’, wordt de zoektocht wat lastiger. Maar het is gelukt om zeven zwart/wit foto’s te selecteren (zelf ontwikkelt en afgedrukt) .

En dan luidt ook de opdracht ‘geen uitleg’. Daar heb echter ik maling aan. Ik start bovenin ( de uitgelichte foto) surfend in 1983 op Het Oude Veer op m’n eerste surfplank (Wayler).

Foto 1: Op trektocht in 1986 met Brigit, de Renault-4 en de Watersnip tent. Nadat we elkaar op een Schotland vakantie ontmoet hebben keren we na 4 jaar weer terug naar dit prachtige land.

Foto 2: Winter 1986. Op Het Oude Veer kan weer geschaatst. De palen was een misser van de Gemeente. Er zou een haven komen, maar de plek was veel te winderig en na een paar jaar gingen de meeste eruit en bleef een klein steigertje over

Foto 3: Vakantie 1984, één van de mooiste kerkjes in Wales. Staat bij aan de kust bij Llanaber en is van de 13e eeuw

Foto 4: Vanaf de dijk bij het Amstelmeer, uitzicht op het Lage Oude Veer bij Van Ewijcksluis (1985)

Foto 5: Vakantie 1988 kampeertrektocht door Joegoslavië. De beroemde Stari Most brug in Mostar, gebouwd in de 16e eeuw op de fundamenten uit de Romeinse tijd. Werd in 1993 verwoest met de oorlog in de Balkan.

Foto 6: Winter 1986 Besneeuwd hek bij de afslag Lage Dijk/Mijnlieffstraat in Anna Paulowna

Foto 7: Al dertig jaar maken we onze nieuwjaarskaartjes zelf. Deze was vanwege komende gezinsuitbreiding (dochter Marijke geboren op 18-1-1990)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *