Categorieën
Familie

De liefde van mijn leven

‘Na 40 jaar krijg ik nog steeds een glimlach als ik aan jullie, beter gezegd onze eerste gezamenlijke reis denk. Groeten van Richard’. Altijd leuk om reacties te krijgen op m’n blog. Deze week reageerde iemand op de pagina ‘Over mij’. Bijna veertig jaar geleden trof ik deze gezellige Brabander. Niet zomaar een ontmoeting maar ook nog eentje waar ik de ware liefde vond. Als ik van de zomer veertig jaar met Brigit ben, drinken we er een glas Schotse whiskey op!

In de zomer van 1982 was Richard de reisleider van m’n kampeertrektocht door Schotland. Het was een jongerenvakantie georganiseerd door stichting Vinea Domini, die ik geboekt had bij de NBBS. Bij de info-desk van veerpont Holland Sea Ferries ontmoette ik mijn medereizigers. Een kleine groep (drie mannen/zes vrouwen) die met een Mercedesbusje en drie tentjes op avontuur gingen.

Richard onze reisleider, daarnaast Jan en Jeanette, Lenie en Gerrie.

De reis werd ter plekke uitgestippeld door ons. Via Hull naar Glasgow, dan via de kustweg naar het noorden. Enkele dagen op het eiland Skye naar het oosten langs Loch Ness naar de whiskey stokerijen en dan weer terug via Findhorn naar Edinburgh. Al bij de eerste overnachting net over de grens bij Schotland komt het ‘probleem’ wie trekt bij wie in de tent. (3 personen per tent). Richard gaat bij Jan en Jeanette, de dames Gerrie, Marie-José en Ria gaan samen. Blijf ik over en trek in bij Brigit en Lenie. In mijn reisverslag schrijf ik: ‘Qua geslacht was ik dus in de minderheid, wat gelukkig maar één nacht duurde, de nacht erop trok Richard bij ons in’.

Het whiskey lied wordt gezongen bij de stokerij ‘The Hundred Pipers’.
Op de terugreis op boot met Brigit.

De rest van de vakantie was in onze tent de grootste lol en voor het slapen de gekste spelletjes. Lachend vertel ik vaak later aan mijn vrienden hoe we elkaar destijds hebben ontmoet, waarbij het tentverhaal natuurlijk een spannende plaats inneemt. Na de Schotland reis was het dik aan met Brigit. Beide blijven we nog drie jaar thuis wonen en trouwen in 1985.

Jan en Jeanette op bezoek bij de jachthaven van Anna Paulowna

Twee maanden na onze vakantie volgde bij Lenie een reünie. Naast vakantiefoto’s moesten we ook een cassettebandje meenemen. Terplekke werd namelijk op de wijze van ‘The Wild Rover’ ons whiskey lied opgenomen. Daarna bleven we nog even contact houden met Jan en Jeanette. Via de spelletjesclub bestookten we elkaar een tijdje met woordraadsels.

Met poeren de vangst van Richard: een puitaal.

Met Richard is het contact jaren in stand gebleven. Met de boot van m’n vader gingen we in 1986 samen poeren op het wad. Voor de brabander een belevenis. Eerst pieren steken, dan rijgen en bij opkomend tijd met de poerstok de vis binnenhalen. Buiten krabben, vingen we niet veel, maar vermaakten ons prima. Op mijn roeifietstochten ben ik nog een keer onverwachts bij hem langsgereden. Ik was vanuit België op weg naar huis en zocht en vond bij hem een overnachting. Onze laatste ontmoeting was een paar jaar terug. Op weg naar de ouders van Joris kwamen we langs Richard (en Lilly) en deden een gezellig bakkie koffie. Nokkie…nokkie als Richard er destijds niet was geweest…..

De Schotland reisgroep Jeanette, Cor, Brigit, Lenie, Ria, Richard, Marie-José, Gerrie en vooraan Jan.

Reisgezelschap Schotlandreis: Naast reisleider/chauffeur Richard uit Waalwijk, waren dat: Marie-José uit Amstelveen, Gerrie uit Groningen, het stel Jan en Jeanette uit Utrecht, de zussen Lenie uit Tilburg en Ria uit Eindhoven. En tenslotte het prille stel Brigit uit Osdorp en Cor uit Anna Paulowna.

Één reactie op “De liefde van mijn leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *