Categorieën
Kanoën Reisverslag Roeifietsen Sport Triathlon

De blaren in m’n handen

Het snot voor de ogen roetsen… Ik zou het niet meer doen. Lekker reizen en niet meer racen. Toch heb ik het weer laten gebeuren: veertig kilometer afzien op de roeifiets.

Oorzaak was mijn verzoek om het fietsgedeelte van de run-bike-run (zie vorig blogbericht) op de roeifiets te volbrengen. Ik had me er al bij neergelegd om op die verschrikkelijke racefiets te gaan rijden, totdat ik vrijdagavond het verlossende mailtje kreeg: ‘Zojuist hebben wij binnen het bestuur besloten dat je bij uitzondering mee mag doen met je lig/roeifiets. Besef dat dit een eenmalige toezegging is i.v.m. het bijzondere karakter’. Het zal niet de beste voorbereiding geweest, maar daar namen Joris en ik vrijdagavond nog een extra biertje op. Joris (de vriend van Frea) deed op z’n bukfiets in een ander team mee.

Euforisch van het bericht zei ik: ‘Nu ga ik je verslaan Joris, die veertig kilometer rij ik onder de 1 uur en kwartier’.  Het fanatisme was er stiekem ingeslopen. De opstelling van het team Zwaagjes was nu: Frea start de 8 km. Kneesloop, Cor roetst de 40 km. en Astrid loopt de afsluitende 5 km. en dat natuurlijk in een zo snel mogelijk tijd. Dus werd ’s morgens geoefend om snel de transponder te wisselen. Brigit zorgde voor de juiste sportvoeding en kregen we het dringende advies: ‘Denk om genoeg te drinken, want het wordt dertig graden’. Het team Zwaagjes was er klaar voor om zich te meten met de andere 58 teams. Hiervan waren er 26 net als ons gemengd (man/vrouw).  De zenuwen gierden door ons kelen….

Terugkijkend: een pracht ervaring om samen met m’n dochters dit mee te maken. Op de uitslagenlijst Kwartje Triathlon Anna Paulowna lees ik dat we het prima hebben gedaan: we finishen in 2.22,27 overall als 39e. In de categorie gemend 16e van de 26 teams. Individueel: Frea 37.57, Cor 1.13,39 en Astrid 28.43. Joris 1.16,54. Voor de fans: volgend jaar doen de Zwaagjes mee met de 1/8 triathlon van Schagen! ‘De blaren op m’n handen roetsen’, zal niet gebeuren, want dan doe ik het zwemonderdeel.

3 reacties op “De blaren in m’n handen”

Leuk gedaan Zwaagjes!
Doet me denken aan de tijd dat ik in Amersfoort mee mocht doen met mijn Eigenbouw ligfiets aan de 1/4 triathlon van de AKZO waar mijn vader werkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *