Categorieën
Concertverslagen Muziek

Brigit slaat door

Een weekend dat in het teken van de muziek staat. Logisch als je met Brigit op pad gaat. Drie optredens in één weekend bij twee verschillende groepen, een pittige kluif. Maar voor het eerst bij ‘Paddy’s Passion’ zingen op het festival Garderen Slaat Door, lukt dat? Gelukkig, ze slaat zich er héél goed door!

Toen Bert Hobo belde ‘kan je bij ons invallen, we missen een zangeres’, twijfelde Brigit maar heel even. ‘Veel te leuk!’ Ondanks dat ze zondag moest optreden met ‘Three of Us’. Als opwarmertje speelde Paddy’s op vrijdagavond een huiskamer concert. Dus ’s middags in de achtertuin van Bert werd even snel geoefend en de setlist gemaakt. Naast Bert (zang/accordeon/trekzak), was ook Harry (zang/bohdran) en Sonja (viool) van de partij.

Eigenlijk was dit tuinoptreden veel leuker dan wat ze ’s avonds deden, maar wél een goede training voor de dag erop voor het échte werk. Hier moesten ze twee keer optreden op het hoofdpodium. Zaterdag kreeg het viertal versterking van gitarist Auke Hofstra. Auke is een goede vriend van Sonja én ligfietser. Dat schept een band bij mij.  Zeker toen hij vertelde al eens op een roeifiets te hebben gereden.

Op het festival spreek ik twee fans uit Beverwijk van Paddy’s Passion. Hoewel ze de zang van Bauke missen, zijn ze enthousiast over het optreden. Oei Brigit, nu is het oppassen geblazen!

Zondag’s speelde Brigit in Three of Us tijdens de kunstroute Beeld in Tuin in ons dorp. Met Daan (zang/gitaar) en Willem (zang/concertina) vormen ze sinds een aantal jaren dit trio en spelen meestal zelfgemaakte Nederlandstalige maritieme folk. Inmiddels hebben ze zo’n twintig nummers (ook Engels talig) op hun  repertoire.

Bij het optreden vertelde Willem leuke wetenswaardigheden over de nummers. Zo blikte hij terug over het ontstaan van de groep: Het was Daan die een melodietje had bedacht en mailde naar de anderen: ‘Hallo Three of Us (dat werd direct de naam van de groep), hierbij een melodietje van mij, Brigit kan je er even een tekstje bijmaken?’. ‘Anna, van Gijs’ werd het eerste nummer van de groep en ze kunnen er nog steeds trots op zijn!

Één reactie op “Brigit slaat door”

Wat een loopbaan! Worden vast nog beroemder.
Misschien komt er nog eens een optreden in Spols?

Veel plezier in Vegesack, we zijn er misschien????

Liefs Ad en Jeannette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *