Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

De drie musketiers gaan op roetstrektocht

Is het leukste van een vakantie niet de voorbereiding? Al weken ben ik bezig met de invulling van dit jaar. Na drie solo tochten,  gaan de drie musketiers dit jaar naar Frankrijk.

Roeifiets trektochten maak ik al vanaf 2010. In het overzicht hieronder staat wanneer, waar en met wie. Dit jaar staat in het teken van Reinier Bloem met wie ik, samen met Alco Looije in 2010 mijn eerste roetstrektocht maakte. Reinier is dit jaar de organisator van de jaarlijkse befaamde roeifiets tourtocht.

De plek van ontmoeting is zijn tweede huis in de Auvergne, zo’n 1100 kilometer fietsen vanaf Anna Paulowna. De meeste deelnemers zullen de auto nemen (met roeifiets erin), wij de drie musketiers (Alco Looije, Ingmar Zondervan en Cor Zwaag) kiezen voor een alternatieve manier van reizen. Zoals het hoort bij een échte roetser, ging dat niet zonder slag of stoot.

Na lang wikken en wegen werd voor het volgende reisplan gekozen:Alco: gaat zijn frustratie van 2011 wegwerken. Toen belandde zijn doos met roets op het vliegveld van Parijs, terwijl Alco in Zuid Frankrijk was aangekomen. Nu gaat hij opnieuw met de trein en roets en zal z’n doos nauwlettend in de gaten houden…

Ingmar: gaat lekker goedkoop met de flixbus

Maar nemen die Flixbus-gasten z’n roets ook mee? Die bus kan nog wel eens vol zijn. Hopelijk lukt het, waarna hij vanuit Parijs op de roets stapt en op zoek gaat naar Cor.

Cor: gaat met de trein naar Maastricht en gaat via de route ‘Langs Oude Wegen’ richting zuiden en zal in de buurt van Nevers, Ingmar treffen en samen rijden zij naar Reinier en Esther.Na het weekend met hun roetsvrienden, gaan de drie musketiers samen (één voor allen en allen voor één) via een landelijke route terug naar Nederland. Doel van Cor: 3000 kilometer, 4 weken roetsen en graat mager thuiskomen. Wordt vervolgd op deze blog.

Overzicht tochten Cor:

WanneerWaar heenMet wie
2010België (Ardennen), Duitsland, NederlandReinier Bloem, Alco Looije
2011Zuid Frankrijk (Mont Ventoux) naar NederlandIngmar Zondervan, Alco Looije
2012Schotland: naar ArranIngmar Zondervan, Alco Looije
2013België (Ardennen), Duitsland, NederlandIngmar Zondervan, Alco Looije
2014België (Ardennen), NederlandIngmar Zondervan, Alco Looije
2015Spanje (Santiago), Frankrijk, NederlandSolo: 6 weken – 4000 km.
2016Frankrijk, België (Ardennen), NederlandSolo: 3 weken – 1500 km.
2017Oostenrijk, Hongarije (Limes route), Duitsland, NederlandSolo: 3 weken – 2000 km.

4 reacties op “De drie musketiers gaan op roetstrektocht”

Jeetje Cor, graatmager thuis komen….dat is niet alleen door de ‘wasstraat’ in Eindhoven, maar ook nog een aantal stevige maaltijden verorberen, eer je de Patrijsstraat weer aandoet!

Mijn hemel wat een onderneming. Moet het niet wat rustiger aan?
Heb er wel veel bewondering voor!!

Zie je weer graag heelhuids terug.

Lieve groetjes uit Spols
Ad en Jeannette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *