Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

[update 1] Het kan mij niet wild genoeg

Vijf dagen op pad en de stand is 3-2 in het nadeel van het wilde kamperen. En dan ook nog eens alle dagen zon en windje in de rug. Worden dat de komende vier weken weer bejaardenritjes of gaat er nog echt gebikkeld worden?
Toch waren die eerste drie dagen door de Ardennen geen makkies. Dinsdag was het klimmetje bij Limbourg mij al te gortig, dus lopen naast die roets. Even verder pak ik de eerste plek in het wild: een stil bos. Die stilte werd verstoord toen ’s avonds een groep van zo’n tien joggers langs m’n tent liepen. Woensdag is het bloedheet weer. Met 90 km. op de teller pak ik de mooie camping ‘Moulin de Bistain’ aan de Ourthe. Eigenlijk is het restaurant gesloten, maar de campingbaas maakt voor mij een bord spaghetti Bolognese. Donderdag krijgt het ‘wilde kamperen’ een voorsprong: 2-1.
Wanneer ik er 120 km. op heb zitten, met stevige beklimmingen en af en toe verkeerd gereden, reed ik een landweggetje in. Een perfecte rustige plek aan de rand van bos en uitzicht op een graanveld. Net als ik er sta, rent er een hert op 20 meter door het graanveld. Vrijdagochtend stop ik bij het dorpje Romagne-s/s-Montfaucon. Hier ligt een groot Amerikaanse begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog en schiet wat foto’s.

M’n bergsnek begint trouwens kuren te krijgen, een paar keer loopt m’n aandrijftouw eraf. Komt doordat enkele schotjes eraf zijn. (Hopelijk heeft Derk er straks in Frankrijk een nieuwe mee)
Hierna pak ik twee perfecte campings: vrijdag in de stadscamping Chalons-en-Champagne met een overvloed aan Nederlanders. Ik spreek zes fietsers (waarvan vier mannen alleen), de meeste zijn op weg naar Santiago. Vandaag (zaterdag) had ik een erg gemakkelijke route en pakte 140 km. Bij Troyes ging het even grondig mis, de stad reed ik in via een 4-baansweg en eruit zat ik helemaal verkeerd. Dan maar weer terug het centrum in en uiteindelijk de goede weg gevonden. Om 19.00 uur kwam ik op een zeer rustige camping in Ervy-le-Chatel. Zondag wordt geen rustdag, maar wel wat minder km. maken. Plan is in buurt van Vezelay te komen (100 km.). Dan zit ik aardig op schema, want de bedoeling is om Ingmar te ontmoeten in de buurt van Nevers. Mits-ie natuurlijk z’n roets in de flixbus heeft meegekregen….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *