Categorieën
Geen categorie Kanoën Reisverslag

Ally voor het eerst te water

Het was zover. Ally mocht zwemmen terwijl het nog maar 5 graden is. Is niet zielig, want Ally is de opvouwbare kano en die ken best tegen een stootje. Op de foto de trotse eigenaar: Ingmar!

Vrijdag hadden afgesproken om samen de eerste kanotocht met Ally te maken. We hadden ‘m vier weken terug met nogal wat moeite in elkaar gezet, dus had ik me voorbereid op extra op- en afbouwtijd. Die luie aap Ingmar had Ally echter gewoon in elkaar gelaten, dus konden we ‘m op het dak laden en karren maar!

Bestemming: Eilandspoldergebied. Ik ken het gebied nog van natuurijs schaatsen en heb zelfs een foto gevonden uit 7 januari 2009. Toevallig gemaakt op hetzelfde plekje bij het café van Driehuizen, waar nu met met de canadees zijn gestart. En onze Ally is helemaal akkoord bevonden na haar eerste magnifieke tocht. Lekker licht in gewicht en prima vaareigenschappen, daar kunnen we jaren plezier van hebben! We waren nog maar net aan het varen of de eerste vis sprong in de boot. Nou had ik m’n koekepan en brander mee (voor de traditionele pannenkoeken), maar het visje was nog wat klein, dus maar teruggegooid. Onder de brug door bij Noordeinde (waar we in 2009 moesten klûnen), varen we richting Graft/De Rijp. Op een strikt privé eilandje (ideaal voor ons dus) bakken we de pannenkoeken en slaan de liter Brugtse trippel achterover. Was nog de laatste ‘betaling-in-bier’ voor mijn M5 ligfietsframe die Ingmar  ooit verkocht had. Het weer is fris maar er staat bijna geen wind, ideaal kanoweer. We maken nog een extra lusje via Grootschermer. Zien een vrouw het grasmaaien (jawel het is 20 maart de lente is begonnen), zetten nog een bakkie koffie bij een bankje met het mooiste uitzicht van Nederland en taaien zeer tevreden huiswaarts.

Daar is Ally met uitzicht het natuurgebied Eilandspolder
Daar is Ally met uitzicht het natuurgebied Eilandspolder
Met m'n schaatsvrienden in 2009 in het Eilandspoldergebied (Driehuizen)
Met m’n schaatsvrienden in 2009 in het Eilandspoldergebied (Driehuizen)

Één reactie op “Ally voor het eerst te water”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *