Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Santiago even in de koelkast

In de koelkast omdat het koud is…? Nee hoor, koud en slecht weer (april doet immers wat-ie wil) laten mij niet leiden, het ouwe lijf daar moet ik van lijden. 

De datum 1 april op de roets naar Santiago en terug gaat het helaas niet worden. Lag niet aan de voorbereiding, genoeg getraind, de roets en materialen zijn in optima forma, maar het lijf laat het voor nu even afweten.Santiago wegwijzerDonderdag nog een honderd kilometer geroetst met lekker slecht weer, m’n nieuwe regenpak heeft die test glansrijk doorstaan.  Germ had ’s morgens m’n roets nog helemaal nagekeken. Nieuwe versnellings- en remkabels en koolstop remblokjes, de grote pannenkoeksnek erop. Hierdoor zijn 15% bergen op souplesse te nemen. Het mag niet zo zijn. Tijdens het roetsen kreeg ik gisteren voor het eerst last van een zeurderige pijn in m’n lies. De laatste maand had ik dit zelfde gevoel ook na een pittige wandeltocht en vorige week bij hoestbuien.  Vanmorgen daarom voor de zekerheid bij de huisarts langsgegaan, die onmiskenbaar een liesbreuk constateert. Dat wordt dus een operatie, waardoor ik zeker 3 maanden het roetsen op een laag pitje moet zetten.

Deze blog wil ik wel voortzetten, want er zijn natuurlijk nog genoeg dingetjes die ik de wereld in wil sturen. Zo gaat Brigitte optreden met haar band Three of Us. Voor de fans:  zondag 29 maart van 14-17 uur tijdens het open podium in het Raedthuysje te Barsingerhorn. Uiteraard ben ik behoorlijk teleurgesteld in m’n lijf (maar het kan altijd erger). Ik hoop ieder geval van de partij te zijn op de roeifiets toertocht op 6 juni in Aduarderzijl, waarna we met een select groepje kampeerliefhebbers nog een weekje verder trekken.

Één reactie op “Santiago even in de koelkast”

Beste Cor,
Zo af en toe kijk ik op je blog of er nog nieuws is, en met name, of je al naar Santiago aan het roetsen bent… Nu lees ik hier dat je een regenpak gebruikt op de roeifiets. Ikzelf heb een strakke regenbroek, die prima functioneert op andere fietsen, maar op de roeifiets knelt hij in mijn knieholte omdat ik zulke diepe buigingen maak. Kun jij me vertellen welk pak je gebruikt op de roeifiets?
Groeten van Peter uit Montfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *