Categorieën
Concertverslagen Muziek

Three of Us spelen in Barsingerhorn

Weer een muziekpareltje meegemaakt. De band van Brigitte ‘Three of Us’ (met Willem & Daan) traden op bij het Open Podium in het oude gemeentehuis (’t Raedthuys uit 1622) van Barsingerhorn.

Een perfecte locatie waar ze zonder geluidsversterking vijf zelf geschreven nummers speelden aan een dertig luisteraars. Ik had van het evenement nog nooit gehoord, maar dit Open Podium wordt in de wintermaanden regelmatig gehouden en het was zondagmiddag de laatste van een reeks van optredens die door Greetje van Roon en Herman Koopman georganiseerd werden.  Dit echtpaar maakten ook deel uit van het programma. Zij traden op onder LudoRona  en speelde ‘gepaasioneerde’ luistermuziek .  Het jonge trio Mika, Joost en Tessa startte met rustige rockmuziek.  Het programma had een mooi opbouw in kwaliteit, na de pauze speelde de jonge band Zoet! (3 meisjes en 1 jongen). De band Dark Rosie (3 mannen en 1 vrouw) die als laatste optrad, vond ik verreweg het beste optreden.Dark Rosie foto 1_800x600Met kippevel luisterde ik later nog eens op You Tube het nummer ‘Naar huis’ (doet me denken aan Mathilde Santing). M’n ritje van dertig kilometer op de ligfiets was er eentje met hindernissen. Op de heenweg een fikse regenbui, terug kwamen daar nog eens heftige windstoten bij, waarbij ik bijna de Westfriese Omringdijk afgeblazen werd. Terugkijkend een bijzondere  aangename muziekmiddag, plezierige sfeer in een prachtige entourage.

Tip voor volgende muzikaal uitstapje: zondag 26 april optreden Dark Rosie op cultureel podium in Castricum. Mooi te combineren met bezoek aan archeologisch centrum ‘Huis van Hilde’ in Castricum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *