Categorieën
Familie

Adieu ouderlijk huis Mijnlieffstraat

Sinds zes jaar verhuren wij het huis dat al 50 jaar familiebezit is. Doordat het vinden van goede huurders dit jaar niet lukte, hebben we besloten het huis te verkopen. Nog één keer mocht ik mijn handjes laten wapperen om het tiptop, nu voor de verkoop in orde te maken.

Tijdens dat klussen borrelen de herinneringen van vroeger naar boven. In de zomer van 1972 kwam ik er wonen. De Végé winkel in Breezand van mijn ouders was verkocht en mijn vader ging bij de krant werken. Drie jaar later bouwde hij een kantoor achter het huis. Een ideale werkplek voor hem om o.a. het weekblad de CTR te runnen. Met mijn Havo op zak, ging ik in 1978 bij hem werken. Het kantoortje aan de Mijnlieffstraat werd goed gebruikt door ons. Ik heb er met plezier 15 jaar gewerkt, waarvan de helft zelfstandig als Buro Cor Zwaag.

Foto’s uit 1973, rechts onze steiger bij het Oude Veer met Peter Kapitein.

De eerste tien jaren beleefde ik er mijn puberjaren, o.a. vlotten en steigers bouwen aan het Oude Veer met Peter Kapitein. Samen op de fiets naar de RSG in Schagen. Het huiswerk maken zag ik niet zo zitten en verruilde Atheneum voor de Havo. Met moeite slaagde ik in zes jaar en was blij om aan het werk te gaan. Het water van het nabij gelegen Oude Veer trok mij erg. Lekker zwemmen in het buitenwater zwembad en later trainen voor de triathlon met Ed Komen.

Hoe de Mijnlieffstraat veranderde. Het laatste stukje werd doodlopend en er werd een tunneltje aangelegd naar het Oude Veer.
Genieten op het Oude Veer, zwemmen, kanoën, schaatsen en surfen. De steiger met bootjes was geen succes en is later afgebroken.

Ook de surfsport (en kanoën) heb ik op het Oude Veer ontdekt. Zo’n tien heb ik genoten van mijn Mistral Naish surfplank, daarna heeft de plank jarenlang zielig in de Mijnlieffstraat ongebruikt buiten gestaan. De Naish geef ik cadeau aan iemand die hem beter kan gebruiken. Toch heb ik zondag nog een keer (de laatste?) ervaren hoe leuk het surfen is. Helaas weinig wind, dus dat vraagt om een herkansing hopelijk nu het Amstelmeer.

Van Brigit geleerd: zwart/wit foto’s ontwikkelen en afdrukken in mijn doka.

De vrijgezelle jaren waren in 1982 voorbij. Brigit uit Amsterdam was aan de haak geslagen. Het surfen en kanoën, ruilde ik in voor triathlon en drie jaar later trouwden en verhuisden we naar de Patrijsstraat.

Afscheidsreceptie van mijn vader bij drukkerij van Ketel.

Het werk bij de krant bleef ik mijn gehele arbeidsleven doen. Toen mijn vader in 1992 stopte als advertentieverkoper bij de CTR/De Polderbode, nam ik zijn werk over. Ik kwam in dienst bij de Noorderpers (later Holland Media Combinatie).

Na het schilderen en poetsen staat ons huis Burg.Mijnlieffstraat 79 in Anna Paulowna nu in de verkoop.

Nadat mijn moeder overleed in 2016 kwam het huis van de Mijnlieffstraat in ons bezit. Elk jaar kregen we nieuwe huurders en gebruikte de periode dat het leeg stond om op te knappen. Aan dit klussen is deze week een eind gekomen. We kunnen trots zijn. Het huis ziet er perfect uit en zal vast straks een nieuwe eigenaar vinden. Wellicht een ZZP’er, die het kantoortje  goed kan gebruiken? Vanaf juli zal het bij Makelaardij Verheul in de verkoop staan.

4 reacties op “Adieu ouderlijk huis Mijnlieffstraat”

Hele mooie tijd geweest zo wel met je vader als .et jou inm advertenties voor de Fa Wesseling mij werkgever succes met de verkoop

Erg leuk en interessant artikel! Mijn vrouw en ik kwamen dit huis per toeval tegen en heeft zeker onze aandacht getrokken. Met het idee om als ZZPer verder te gaan in het leven is de kantoor ruimte ideaal voor ons. Wij gaan zeker een bod uitbrengen!! Mochten wij de kans hebben om het te overnemen, zijn jullie natuurlijk altijd welkom voor een bakje koffie!

Warme groeten uit Hoorn,
Alain en Tina Dilmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *