Categorieën
Familie

Zestig wordt je maar één keer….

Rennie, die bijzondere zus van me: Ze was nog maar net 59, toen ze zei: ‘M’n zestigste gaan we groots vieren hè broer? Wrijvend in haar handen en een dikke lach: ‘Dan nodigen we veel mensen uit, huren een boot en gaan lekker varen’.

Woensdag de 15e haalde ze deze mijlpaal. We hebben het groots gevierd. Die boot vonden we wat frisjes, wél hebben we veel mensen uitgenodigd, lekker taart gegeten en het leven gevierd. Rennie zit gelukkig weer beter in haar vel. Met het overlijden van onze moeder (1-5-2016) heeft ze het moeilijk gehad. ‘Juut en Juul’ trokken veel met elkaar op. De gewoontes van Mam zitten er nog goed in, maar Ren is ook met haar tijd meegegaan.  Bijvoorbeeld altijd mobiel bereikbaar! Van de zomer kreeg ze nog een grote verandering voor haar kiezen: verhuizing naar een andere groep in Noorderhaven.  Dat was stress! Lees de pagina in de Kastanjehoutse Courant door Bart mooi verwoord: ‘verhuizen staat op nr.2 in de stress top 10’.

Rennie heeft het nu gelukkig prima naar de zin op de Kastanjehout 10a en verheugd zich al op de nieuwbouw. De verwachting is dat in november 2018 het nieuwe pand aan de Kersenhout wordt opgeleverd.

Maar eerst nog even haar 60e verjaardag vieren. De succesformule van vorig jaar werd herhaald. Bij ons thuis kwam de familie, ’s middags op de groep haar vrienden/vriendinnen (vrijwilligers) en ’s avonds de laatste keer taart eten op de groep met de bewoners. Trots staat ze op de foto bij haar beide ‘Ome Jannen’, links Ome Jan Stadig en daarnaast Ome Jan Boekel.

Twee krasse knarren die allang de zestig zijn gepasseerd.Zondag de 19e was Rennie op de verjaardag van ome Jan Stadig. Via nicht Diana kreeg ik de foto’s door. Die met neef Klaas mag niet ontbreken.

Een goed feest krijgt ook een lekker toetje…. Die kreeg Rennie vrijdagavond, toen we met ons gezin gingen eten bij de chinees. In haar nieuwe kamer ging ze nog even op de foto met mij, Marijke, Brigit en Astrid (Niels en Youri keken toe). Zonder te reserveren gingen we daarna naar Kingsway in Julianadorp. Na twee weken vakantie waren ze net weer open gegaan, waardoor het er erg rustig was. We hadden de hele tent voor onszelf en lieten ons heerlijk verwennen door aardige bediening. Hierna brachten we Ren terug naar Noorderhaven voor de allerlaatste verrassing, die weer veel stress opleverde: haar deurslot deed het niet. Arie van de technische dienst moest er aan te pas komen om de deur te openen. De dag erop, zaterdagochtend gingen we nog maar een keertje bij haar op bezoek. Brigit voor klusjes in haar kamer en ik op de ‘duo-bike’ een rondje dorp. Aan de Rennie-is-zestig week kwam zondag de laatste verrassing. Een grote en een kleine zwarte Piet kwamen bij haar op bezoek met een leuk cadeautje. Het was m’n neef Gerard Nielen met z’n dochter Charlotte, die altijd in zijn voor een gekkigheidje. Nu was dit duo in de buurt van Julianadorp, logisch dat je bij tante Rennie ook even een bezoekje breng.

Na deze drukke dagen, volgt er voor Rennie hopelijk een wat mindere stresstijd en kan ze daarna op haar gemak genieten van de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *