Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

De 222 kan weer 50.000 kilometers onbezorgd roetsen

Tijdens de roeifiets toertocht zag Derk Thijs m’n 222. Hij verzuchtte: ‘wat ik zou ik deze fiets graag een dagje in m’n werkplaats onderhanden nemen’. Deze week greep ik m’n kans. M’n ouwe 222 ging voor groot onderhoud naar Middelburg.

Negen jaar geleden kocht ik m’n splinternieuw stalen Thijs 222 roeifiets en sindsdien heb ik hem niet gespaard. Vol gas tijdens de wedstrijden en met (te) zware bepakking op trektocht door Europa. Of gewoon in de buurt woon-werk verkeer. Slechte weersomstandigheden deerde me niet. Het heeft wel wat: roetsen in de regen. Net een roeiboot, maar dan op de weg. M’n wielnaaf vond dat vaak niet zo prettig. In september trof ik zo’n hoosbui, een dag later stond de  freewheel helemaal vast. Een goede reden om de hele fiets bij Derk te brengen. Maandag had ik afgesproken en dinsdagmiddag was-ie weer pico bello in orde. Een nieuwe boegspriet en 13 nieuwe lagers, revisie van m’n achterwiellagers, nieuwe remkabels/blokken, etc. Kortom helemaal weer klaar voor de volgende 50.000 kilometer! Met zo’n tripje naar Zeeland kon ik het nuttige met het aangename verenigen. Het weer was zonnig en in Middelburg valt genoeg te zien. Bij een ‘Vrienden van de fiets-adres’ had ik een geweldige overnachting in een dik 300 jaar oud huis. De volgende morgen stond in de serre een fantastisch ontbijt klaar. De gastheer Tjeerd Blauw is hobbytuinder en z’n vrouw Dominique maakte van het fruit (mispel, kweepeer, tomaat) heerlijke jam. Zij was net terug uit Bilbao, waar ze een stuk van de Santiago route had gelopen.

Mijn bedoeling was om de roets fietsend naar huis te brengen. Dat plan wijzigde zich: tot Haarlem ging ik weer met de trein naar het noorden.  Bij m’n sportieve dochter Marijke (op de foto de middelste) gezellig een nachtje slapen. Woensdag de super ervaring ‘hoe-rijdt-een-nieuwe-roets’ (top natuurlijk) en bij Ingmar & Marieke in Tuitjehorn een pitstop koffie & appeltaart. Zo kon ik live horen hoe mooi hun Spanje avontuur was en konden we nieuwe ‘op pad plannen’ beramen. Ieder geval in 2018: de roeifiets toertocht bij Reinier Bloem in Frankrijk op 30 juni & 1 juli!

Één reactie op “De 222 kan weer 50.000 kilometers onbezorgd roetsen”

Wat mij betreft heeft de 222 nog lang niet afgedaan Cor!
Wel ben ik op zoek naar brede velgen waar de lichtlopende vouwbanden uit de testen van Wim Schermer op passen voor de mijne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *