Categorieën
Concertverslagen Muziek

Altegaer raakte mijn gevoelige snaar

Verhalende liedjes over vroegere maritieme tijden. Daar mag je mij voor wakker maken. Zondag trad de gelegenheidsgroep ‘Altegaer’ op in het atrium van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een mini-concert met een maximum van plezier.

De zanger Frank Edam ken ik van de groep ‘Onstuimig Schuim’. Hij vroeg of ik wat filmpjes van het optreden wilde maken.  Hierdoor zat ik, samen met Brigit, Willem en Jacqueline op de beste plek, helemaal vooraan en konden optimaal genieten van ‘Altegaer’.

De groep ontleent haar naam aan de manier waarop ze is ontstaan: de leden zijn zo maar bij elkaar gekomen, als een allegaartje. De groep bestaat uit Marita Kruijswijk (fluiten, zang), Marian Nesse (accordeon, bas en zang), Narda Kaandorp (harp, accordeon, dans en zang), Louis Stortelder (dans en zang), Hanneke Koek (viool en zang) en Frank Edam (gitaar en zang). Het repertoire is grenzeloos; alles mag zolang het maar mooi, spannend, vrolijk of uitdagend is: van oude muziek tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken, van a capella-zang tot  verhalende ballades en van van eigen Nederlandstalige composities tot wereldliederen.

Hier het sfeervolle nummer: ‘Wat is het stil op de stille oceaan…..’

Of het nummer: ‘Waterman’ (primeur!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *