Categorieën
Concertverslagen Familie Muziek

Zestig? Ja, dat is Cohor!

Het zal je maar gebeuren: toegezongen worden door een meute muzikanten omdat je zestig bent geworden. En dat terwijl ik m’n verjaardag voorbij wilde laten gaan….

De jarige Hans met z’n draailier

Jarig zijn vlak voor de kerst, al 59x maakte ik het mee en het went nooit. Daarom dacht ik die zestigste stilletjes voorbij te laten gaan. Mooi niet dus! In het weekend dat ik jarig was, hadden we ook een uitnodiging van muziekvriend Hans die op grootse wijze z’n tachtigste verjaardag vierde. Brigit kent het stel Hans en Saskia via-via. Voordat ze verhuisden naar Workum, zat Saskia bij de Kaapstander in Oudewater. Met een aantal leden van die groep heeft Brigit een innige band en daar hoort zeker ook Saskia bij. Zo ontmoette we hun in 2015 bij het festival Liereliet en werden na afloop bij ze thuis uitgenodigd voor een afzakkertje. Dit zette zich voort in een spontaan thuisconcert.

Zaterdag reed ik met Brigt en haar zangmaat Daan opnieuw naar Workum. Op het feestje van Hans was ook de harde kern van de Kaapstander uitgenodigd. Als je die luitjes kent, dan weet je bij voorbaat dat het gezellig gaat worden. In de B & B van boer Jacob & Trudie was zowel het feest als ons slaapadres. Zo kon ik er stiekem tussenuit sneaken als de herrie me te gortig werd.  Wanneer rond tien uur het topfeest op z’n eind raakt, duik ik in m’n spannende boek, terwijl diehard Brigit thuis bij Hans en Saskia o.a. Molly Malone gaat zingen. Jammer, dat heb ik gemist…

De volgende ochtend is het in de ontbijtzaal gezellig napraten met de feestgangers, totdat iedereen -behalve ik-  een papiertje krijgt uitgereikt. M’n 60e verjaardag was dus niet geheim gebleven. Hans en Saskia hadden op de wijze van ‘Peter is mijn ideaal’ het Lied voor Cor gemaakt.  Even later schalde iedereen luidkeels met het refrein mee: ‘Cor die is nu zestig jaar, en met leven lang niet klaar. Ja dat is Cohor’!

Hoe mooi kan je je ook verjaardag vieren….. Op naar de 61! ’s Middags thuisgekomen, mag ik met m’n kadootjes spelen. Een ballon van 60 van m’n dochters en boeken ‘Naar de Aarde’ van Laura Vegter en ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van Jelmer Mommers, onder genot van een lekker Deens biertje…. Laat die kerstdagen maar komen!

Één reactie op “Zestig? Ja, dat is Cohor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *