Categorieën
Concertverslagen Muziek

Liereliet en strontrace in Workum

Een niet te missen maritiem muziekfestival in Friesland. Dit jaar waren we weer van de partij. Een super zondag werd het met na afloop een bijzonder huiskamerconcert bij Saskia en Hans.

De band waarin Brigitte 00k speelt ‘Three of Us’ ging optreden tijdens het Open Podium. Dit drietal en de fans (Cor en Jacqueline, echtgenoot van Willem) reden de dijk over om van  dit evenement te gaan genieten. En dat genieten deden we tot in onze tenen! 20151018_123617De dag begon met een koffieconcert m.m.v. El Tanbura (Egypte) en Bob Walser (Amerika). Maar Brigitte (en Willem) kwamen speciaal voor het Engelse trio JIB. Met Ingrid en Barry Temble hebben ze e-mail contact en CD uitwisseling. Na het concert zet ik ze samen op de foto.

20151018_130818Daarna flitsen we naar de haven van Workum, waar in een oude schuur, de Groene loods, het ‘open podium’ optreden is. Three of Us speelt er voor de derde keer. Het programma zit tjokvol; helaas mogen ze daarom maar twee nummers doen: ‘Liever lam’ en ‘Drie in de pan’. Ik tref een paar bekenden die er de vorige keer ook bij waren: Auk en Trudy Boom, Gaye Anthony (prachtige zwoele folk stem) en Waterwijs. Na afloop spreken we Saskia en Hans die ook opgetreden hebben in het trio Simpôle. Ze nodigen ons uit om bij hun thuis in Workum nog een ‘afzakkertje’ te drinken.20151018_180125Het werd veel meer dan dat: de muziekinstrumenten kwamen erbij en spontaan volgde een klein huiskamerconcert, compleet met warme maaltijd! Daar trof ik ook de zussen van Saskia, Henriette en Annemarie die vorig jaar vanuit huis naar Barcelona fietsten. Zo kon ik mijn avonturen naar Santiago delen met deze sportieve zussen! Wat een fantastische muziekdag en gastvrijheid in Workum. Hieronder de link van de optreden van Three of Us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *