Categorieën
Concertverslagen Muziek

Nieuwe theater Kampanje: voor een dubbeltje op de eerste rang?

Hoezo, kansloze krimpgemeente, wat nou lelijkheid troef? Den Helder heeft goud in handen met het nieuwe theater. Dat lees ik in pagina artikel in Volkskrant, zaterdag was het open huis, dus gingen we erheen.20151017_152020_320x240Knap gebouwd in een bestaand oud gebouw (uit 1910) op Willemsoord, de oude rijkswerf. Uitvoerder Pim Boekel van bouwbedrijf De Nijs kennen we, van hem kregen we een unieke rondleiding in o.a.-voor niemand- toegankelijke uithoeken, waaronder helemaal bovenin de verwarmings/koelingsruimte en de toneeltoren die als een kroon op de oude ketelmakerij is gezet, wat als enige gebouw aan de buitenkant is toegevoegd.

Ook bezoeken we zalen, podiums, VIP kleedkamers, etc. Beneden onder het hoofdpodium mogenwe ‘orkestbak’ zien.20151017_144202_320x240Deze was nog niet operationeel. Pim vertelde dat deze met nog een behoorlijk aantal klusjes hersteld moeten worden. In het theater waren leuke voorstellingen: een zandtovenaar, mister Geraldi, een rollende steltloper en straattheater typetjes. In de grote stadshal trad o.a. de Helderse band Bark op: lekkere americana/rock muziek. Een aantal bandleden zijn kennissen van Brigitte, waaronder Kas van Diepen (contrabas/zang) en Frank Kooijman (gitaar/zang).20151017_154956

De journalist van de Volkskrant vraagt zich af: ‘kan Den Helder zijn ambitie om het culturele epicentrum van de regio te worden met dit gebouw waarmaken?’ Dat gaat zeker niet leggen aan het prachtige gebouw. Knap hoe het ontwerp ‘kameleontische’ eigenschappen heeft en afhankelijke van de publieke belangstelling van een grote zaal naar een kleine intieme zaal kan veranderen. Uiteraard zijn de voorstellingen niet gratis, dus voor een dubbeltje op de eerste rang, dat gaat niet lukken. Maar ga je met z’n tweetjes voor een avondje vertier inclusief een paar drankjes dan kost dat gauw 75 euro en dat wil of kan helaas niet iedereen zich permitteren…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *