Categorieën
Concertverslagen Muziek

Waar is de Drommedaris….?

Onstuimig Schuim zingt het verhaal over een vissersschuit. In de mist varend op de Zuiderzee vinden ze de Drommedaris niet….. maar zien na een tijdje toch een licht….. Is het ‘m….? Nee, ze zitten helemaal verkeerd, het is de Brandaris! Waar gaat dit over?

20160131_153140
Three of Us van links af: Willem, Daan en Brigitte

Over een super leuk maritiem concert in Enkhuizen. Ik was er met Brigitte en haar muziekvrienden. In het prachtig gerestaureerde torengebouw De Drommedaris (uit 1540) was een concert als ‘opwarmertje’ voor zie www.deunendeinen.nl. Brigitte trad er op met haar band Three of Us.

20160131_163437

Onstuimig Schuim speelt een nieuw nummer met in het midden Frank EdamMaar mijn favoriete groep Onstuimig Schuim was er ook met een nieuw programma. Verder optredens van Enkhuizen 4-1, Gedonder in de Glaze, Highland Sell Outs en Paddy’s Passion. De jonge jongens van Highland Sell Outs speelden met extra volume Ierse folk. Mooi hoe de violist/leadzanger ‘Ride on’ van Christy Moore zong. Jammer alleen van dat gepiel van de gitarist.

20160131_183951
De nazitters Gerda en Brigitte

Samen met Pim Boekel en Gerda Meulmeester van de Roaring Fifties en trouwe fans van Three of Us reden er zondag naar toe. Enthousiast worden we onthaalt zoals het in de shanty wereld gebruikelijk is. Steeds meer mensen leer ik er kennen. Uit alle uithoeken van het land komen ze bij elkaar om samen muziek te maken. Genieten! Maar het leukste is misschien nog wel de ‘after party’. Verderop in Enkhuizen was bij Billy Bakery’s een buffet voor de échte fans. Daar horen wij natuurlijk bij. En dan ontstaat meestal spontaan een ‘sing-around’. Zeeger Postma neemt het voortouw, hij zingt ‘Cafe Biljart’  van Toon Hermans en krijgt het hele restaurant mee. Three of Us krijgt de stemming er helemaal in, wanneer ze de kraker zingen ‘Drie in de pan’. Maar er is de komende tijd nog veel meer te beleven op muzikaal gebied.

Wij reserveren vast:

– Zondag 14 februari van 12-13.30 uur in het Zuiderzeemuseum (atrium), het muziekverhaal ‘De verwoestende geboorte van de Suydersee’, door Onstuimig Schuim

En als extraatje daarna: 15-19 uur in het stationscafé Enkhuizen Muzikaal diner met Onstuimig Schuim en Seyl & Treyl (entree incl.diner € 15.-)

– Weekend 26-27-28 februari Deunen & Deinen festival in Enkhuizen

– Zondag 13 maart 15-17 uur Maritieme folk in Oudesluis met Three of Us, Seyl & Tryl en Stowaway

Hier een filmpje van mijn favoriet Onstuimig Schuim:

Één reactie op “Waar is de Drommedaris….?”

Wat kan je het toch allemaal schitterend verwoorden Cor,maar inderdaad het was super gezellig en heb weer genoten van alles. Groetjes Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *