Categorieën
Kanoën Reisverslag

Vouwkano feathercraft gezien

Rij ik langs het water op de Vijfhuizerdijk in Haarlem, kom ik daar zowaar twee vouwkano’s tegen.

M’n M5 zet ik aan de kant en loop naar de twee mannen. De vraag of ik een foto van hun mocht maken, brak direct het ijs. Ze waren net klaar met het in elkaar zetten en wilde gaan varen. Ik vertelde over de Ally (canadese kano van Ingmar), maar zoiets in kayak vorm had ik nog nooit gezien. De gele was een stabiel opblazer . De andere kayak bleek een Feathercraft vouwkano te zijn. Een schitterende boot met twee bagageluiken (mannen hadden elke tentuitrusting mee) en roer.

De stabiele gele opblaasbare kayak
De stabiele gele opblaasbare kayak

Het in elkaar zetten vergde zo’n twee uur, maar dan heb je ook wat. Er ontstond een ontspannen gesprek. Ze gingen vanuit Haarlem een rondje Amsterdam varen en het kamperen zouden ze lekker illegaal doen. Tja, bij dat soort uitspraken gaat mijn kanohart sneller kloppen. Het gesprek kwam o.a. op de kanotochten die ik maak geïnspireerd op de bijbel (Kanoparadijs Nederland van Frank en Jolanda). Vonden ze goeie tip, want ze kende het boek nog niet.

Hier de Feathercraft vouwkano in actie
Hier de Feathercraft vouwkano in actie

We kletsen nog wat over de rust in een kano, genieten van de natuur, etc. De lig- en roeifiets was hun ook niet onbekend, maar ja er zijn zoveel leuke dingen in het leven…. Na het afscheid rij ik weer noordwaarts. Wat een fantastische zonnige eerste pinksterdag is het. Met die lekkere M5 cross ik door het landelijke gebied van Haarlemmerliede richting het pontje Buitenhuis. Bij Spaarndam twijfel ik, links of rechts. Rechts zie ik twee ligfietsers (trikes), dat trekt me de rechterkant op. Foute richting, want het weggetje slingert naar oost richting Halfweg, terwijl ik het Noordzee kanaal over moet. Via een klein fietspaadje, gelukkig toch weer de juiste route gevonden. Wanneer ik met het tjokvolle pontje Buitenhuis oversteek, rij ik foutloos de laatste 75 kilometer naar huis. In Tuitjenhorn bij Ingmar even een bierstop. Ingmar was net zo’n beetje klaar om z’n roets in topconditie te brengen en was wel toe om z’n zelfgemaakte bier te testen. We proosten op het goede leven en thuisgekomen gelijk even op You Tube gekeken over de Feathercraft. Dit filmpje is interessant:

4 reacties op “Vouwkano feathercraft gezien”

Bedankt voor je aanbod Wim, maar ik als autoloze levensgenieter kan onmogelijk zo’n zwaar geval hanteren. Voorlopig hou ik ’t op de Ally en vaar samen met Ingmar Nederland door. Mijn tip: zet ‘m op een zonnige dag in elkaar en pak de ruiten Aa. Zo wil ik ooit nog eens mijn ouwe Mistral Nash (surfplank) uit de schuur halen… Maar of ’t er ooit van komt…..?
Die Feathercraft is een super kayak, alleen tikkie prijzig (pakweg 5000 euro).

Was voorheen ‘muziekencyclopedie Oor’ mijn bijbel, heb ik die nu ingewisseld voor ‘het kanoparadijs’. Leuk dat er meer liggers ook varen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *