Categorieën
Muziek

Vitamine G opdoen bij Willibrordus

Een muziek festivalletje met veel kleinkunst optredens dichtbij huis. Dat laat je niet door je vingers gaan. ‘Vitamine G’ opdoen bij Willibrordus draait door, volgens het affiche ‘voeding voor de geest’. Die G staat voor mij ook voor Genieten van al die verschillende optredens. 

Samen met Ingmar lig/roetsfietsen we naar Heiloo. Slaapzak mee, want we mochten bij Inge logeren die op een steenworp afstand woont van het festivalterrein. Voor 17.50 euro kopen we een passe-partout waarmee we bijna alle optredens gratis kunnen zien.  Met het programma krantje in de hand volgt de keuze stress: wie gaan we zien en wie niet…. Op de site is dit overzicht te zien http://willibrordusdraaitdoor.nl/artiesten/ Tjonge wat een keuze!

We zijn aardig eensgezind, de meeste optredens zien we samen.  Hier is mijn top-5 van beste optredens:

5e Peter & Jasper

Zanger-gitarist Peter van Vleuten en bassist Jasper Teule spelen onder de noemer ‘Storysongs’ een luisterprogramma met veel eigen songs. De liedjes worden afgewisseld met kleine anekdotes. Leunend tegen de americana-traditie zingt Peter ‘storysongs’ over liefde, bedrog, verlangen en heilig vuur.

4e Donna Musica & the HurrymanKlassiek en pop mengen is niet eenvoudig. Dit bleek voor het nieuwe gezelschap dan ook de grote uitdaging.  Het werd een zoektocht, een reis die hen leidde naar het hoge Noorden. Diepgeworteld in de Noorse cultuur ontdekten ze daar Grieg’s Peer Gynt suite. Het besluit was snel genomen, Donna Musica wilde de Suite namelijk al langer uitvoeren en Rob – met zijn voorliefde voor Scandinavische muziek – voelde dat zijn teksten & liedjes qua sfeer en inhoud daar goed bij zouden kunnen passen. Dapper gingen ze samen aan de slag. Hoe dat klonk klinken? Viel eigenlijk wat tegen, mooie klanten maar tekort passie.

3e Daphne Gakes

Een voorstelling over gekke mensen. Daphne zegt: ‘Tijdens een maakproces creëer ik ruimte om door een andere bril naar de werkelijkheid te kijken. Ik vind het heerlijk me onbevangen te laten inspireren. Nieuwe kansen zien, in het diepe springen, fouten maken, concessieloos indruisen tegen bewandelde wegen, eerlijk zijn, worstelen, doorgaan, om uiteindelijk een prikkelende voorstelling te tonen.’ Gedurfd, openhartig en stijlvol, dat is Daphne in een notendop. Eigenzinnig, uitdagend en humoristisch.

2e  Wies en de  liefde

Een ouderwetse Franse stadsbus, omgebouwd tot hun theater, hun sfeervolle rijdende podium. Passagiers zijn publiek. De radio hoeft niet aan: de band zet in en Wies zingt. Over landschappen, helden, verre bestemmingen, mannen, vrouwen en liefde. Natuurlijk de liefde; de halte die altijd weer terugkeert op de route, de motor die ons draaiend houdt. Een rit met aan boord gitaren, percussie, verhalende luisterliedjes van vers geschreven lyriek. Een intieme theaterbelevenis met een gids die iedereen doet vergeten waar ‘ie ook alweer naartoe moest.

1e  Fernanda Martina

Zij laat je een reis maken door de Argentijnse tango. Een mix van poëzie en muziek die met passie en liefde wordt vertolkt in ontroerende klanken op de piano. Mooi gezongen in het Argentijns. Fernanda spreekt Nederlands, jammer dat ze de uitleg over de liedjes afdoet met een gesproken bandje.

Na het laatste optreden zaterdagavond doen we bij Inge thuis nog even onze alternatieve muziekquiz. Hierbij is ook fotograaf Steve Geelhoed aanwezig, de meeste foto’s op dit bericht zijn van hem. Mooi hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *