Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #4 De lange rit tot nu toe

Vandaag pas om 10 uur op de roets. Eigenlijk was ik 9 uur startklaar, maar raakte in gesprek met een ouder echtpaar uit Schiedam. De man (schat ‘m bijna 80) had jarenlang bij de Zwolse roeivereniging gezeten en was zeer geïnteresseerd in de roets.

Net voordat ik weg zou gaan had ik een platte zonnebril (ding kon er niet tegen dat ik met m’n magere achterwerk erop ging zitten…) Bijbuigen helpt niet, maar gelukkig had ik een reserve. Ik rijd het meest vlakke gedeelte van de route, dus mooie kans veel kilometers te maken. Vaak rijd ik langs de lopers en maak div. filmpjes en foto’s van ze.

In Carrion de los Condes rust ik uitgebreid, doe inkopen (2 liter vruchtendrank want het is bloedheet). Even daarnakom ik de Roemeense ATB’er Roman tegen. We begroeten elkaar als echte camino’s (drie zoenen), daarna zet ik er weer flink gas op. Bij Sahagun kom ik voor de derde keer Roman tegen en we rijden een stukje samen. Bij een afslag zie ik ‘m de verkeerde kant op gaan (benieuwd hoe ’t hem is vergaan/niet meer gezien).

Inmiddels heb ik er zo’n 80 km op zitten. Het is half 5 dus pak ik nog 40 km. In 2 uur roetsen kom in het dorpje Reliegos. Geen campings in de buurt, maar volgens het boekje wel een albergue met camping. Helaas niet gevonden, echter wel de fantastische albergue de Ade (zie www.albergueereliegos.es). Net een week open en vandaag ben ik de enige gast. Ja, zo wil ik wel pitten in zo’n tent! Voor 8 euro slaap ik en voor 7 euro kookt de erg aardige gastheer een vegetarische maaltijd. Al mijn vooroordelen over albergue direct over boord gekieperd. Ik stuur foto van Albergue de Ada en foto van lopende backbackers.
Tot later,

20150819_122538Cor de levensgenieter

Één reactie op “Update #4 De lange rit tot nu toe”

Dag Cor.
Wij zijn dat oudere echtpaar. Een week geleden hebben we weer op die aardige kleine camping gestaan. Wij, Hanna en ik, hebben toen, beiden als actief roeiers, inderdaad over die ingenieuze fiets gepraat. En over de mogelijkheden dat er natuurlijk ook we iets mis mee kan gaan. Goed te horen dat je nog steeds op pad bent.
Veel succes, de komende tijd en we zullen je volgen.
Groet: Gerben en Hanna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *