Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #20 Dagen met pieken en dalen

Twee dagen in het wild gekampeerd, dus een achterstand met updates. Op de route geen campings/albergues te bekennen. Ik wil m’n dagelijkse budget van 20 euro niet overschrijden en niet in de verleiding komen om die luxe hostels (40 euro) te pakken. Bovendien dat illegaal kamperen is veel leuker/spannender. In het stadje Ona stond ik in de tuin van de Albergue (die gesloten was). Geen lekkere plek, want je bent steeds alert of je gezien wordt en evt. weggestuurd wordt.

Gisteren (zaterdag) was de plek in de natuur geweldig! Was wel even zoeken, reed door een bos, maar dat vind ik niks om te staan. Vlakbij Lagran was m’n droomplek gevonden! Daarna gesmuld van ‘Speedy Gonzales’ (globetrotter maaltijd). Na een heerlijk zondagochtendontbijt met muziekje van o.a. Bram Vermeulen zat ik om 10:15 op de roets, maakte 90 km. En kwam om 16 uur om camping/albergue in Puenta la Reina. Ook weer een topplek (ze hebben zelfs een zwembad).

Nu de ellende die ik ook mee heb mogen maken: Nadat ik vrijdag de illegale campingplek in Ona verliet, kwam ik op zo’n kloterig weggetje dat geen donder opschoot. Leuke natuur/pitoreske dorpjes, maar bij Cabilla gaat het fout. Het routeboekje schreef: langs Cabilla volgt een gravelweg. Rij ik dat dorpje in (prachtige foto’s gemaakt) en zoek een gravelweg: liep met 15% de bergen in. Ik lopend dat pad van 15% gevolgd. Blik op oneindig, zweten als een tierelier/logisch denken is uitgeschakeld. Uiteindelijk liep het dood en terug het dorp in, gevraagd naar de weg. Er bleek wel een gravelweg te zijn, die voor het dorpje liep. Na 5 km. gestuiter en nog eens een afdaling van 14% (remmen, zonde van die energie).

Daarna kwam de materiaalpech. Opnieuw kon ik niet schakelen. Versnellingskabel voor, zat muurvast. Bij een restaurant ben ik gestopt en na zeker 2 uur prutsen, heb ik de defecte kabel er uit en vervangen. Gedurende mijn gepiel (ben geen handige techneut) was in het restaurant een bruiloft gaande. Heel gezellig….. (zie foto)

Om 16 uur vertrok ik (6 uur onderweg, 35 km. gereden). Gelukkig geen ellende meer en als uiteindelijke beloning voor zo’n dagje tegenslag, die geweldige illegale kampeerplek gevonden. Maandag rij ik de Navarra route, dus om Pamplona naar St.Jean-Pied-de Port. Is 105 km. met een paar zware beklimmingen. Wordt lastig om in 1 dag te fietsen (of ik moet erg vroeg op). Maar toch nog aardig op schema, want dinsdag ben ik zeker de Pyreneeën door en rij Frankrijk in!
Foto’s die ik stuur: uitzicht van kamperen in de natuur, plek waar ik 2 uur heb geprutst (bruiloft/beelden) en een paar mooie uitzichten.

20150904_161459 20150904_173134 20150905_135326 20150905_135524 20150906_083022

7 reacties op “Update #20 Dagen met pieken en dalen”

Wat bijzonder om van je te lezen Cor!
Om dat met je roeifiets te doen en wat gaat dat hard!
Ik kan me voorstellen dat je veel bekijks hebt gehad.
Gisteren hebben de Roarings opgetreden in Rotterdam en heeft Derk Jan van Brigit jouw website gekregen!

Bijzonder dat je niet gaat stempelen!
Derk Jan en Gé

Goed dat je de spullen voor het vervangen van die versnellingskabel i.e.g. NIET verloren bent!
Is niet echt een van de gemakkelijkste klusjes, ik weet het.
Animo!

Cor, ik lees nu pas je verhalen via een bericht van Derk, wat een avontuur. En weet je wat het leukste is ? Als je over 1, 2, 3 en 5 jaar alles nog eens terug leest, beleef je het helemaal opnieuw, lekker met een biertje of wijntje voor de kachel of op een zomers terrasje. Zoveel avontuur, elk jaar weer, voor zo weinig inspanning is niet te evenaren. Geniet ervan Cor, zo lang als mogelijk is. En als het net zo gaat als bij mij met dit soort tochten dan wordt je er een gelukkiger en sterker mens van. Succes en ik blijf je volgen.

Hey Cor,
Je roetst niet alleen goed, maar je schrijft het nog leuker op! Iksla geen update over. Ik denk dat ik ook zoiets ga doen, het Pieterpad op de fiets. Ik ben wel een beetjejalours op je. Nog veel avontuur!!

Groets,
Kees

Hoi Cor,
Wat fijn dat jou droomreis in vervulling is gegaan. Ik ben nu met Rennie op pad en zij had de reisverslagen mee. Leuk om oa. je ontberingen te lezen. Veel plezier verder!! Groetjesssss, ook van he zus!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *