Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #1 Vertrek & aankomst Spanje

Cor is vertrokken op vrijdagochtend 14 augustus vanuit Anna Paulowna: de reis die hij heel graag wil maken. Avonturen tegemoet! Daarom zal ik, Marijke, zijn dochter vanaf nu tijdens zijn fietstocht de updates plaatsen op deze blog.

Op woensdagavond en donderdagmiddag belde hij mij nog met de laatste instructies. ‘Als je nu steeds een leuk berichtje maakt wanneer ik sms of mail’, ‘ja, en ook voor de krant alsjeblieft en ‘ja, om de 2 dagen of zo moet wel lukken, toch?’ En ik dacht pap – ik moet ook gewoon werken hè, zorg jij eerst maar eens dat je wifi hebt onderwerg!

Volgens mijn moeder vertrok hij op z’n Zwaags: rustig aan. Trein van 9:15 naar Sloterdijk. Oma was er om uit te zwaaien, ook tante Anneke kwam even gedag zeggen. Hij werd afgelopen week ook al heel wat gebeld, door vrienden die afscheid wilden nemen en hem succes wilden wensen.

COR2015-14aug.2Op de foto zien jullie wat mijn vader allemaal mee heeft. Aan tassen dan; Harry’s Potje is zeker mee! (Geen idee wat het is, maar volgens mijn moeder is dit ‘Potje’ mee…) En hij gaat mijn healthy voorbeeld volgen: het havermoutontbijt de eerste dagen: melkpoeder, havermout en rozijnen. Afgepast in zakjes, die hij donderdag vulde. Z’n zwembroek en zwembrilletje zijn ook mee. Je weet maar nooit in dat warme Spanje.

Om 12:54u kreeg mama een smsje: Gezellig in de bus nu in Utrecht. Nog geen ligfietser gezien.

Het volgende bericht kwam op zaterdagmiddag per mail:

20150815_115209Ha meiden, zit op de camping! We zijn met de bus afgezet bij de camping. Hier had ik gelijk Wifi! Jawel Marijk, je hebt gelijk: het is 2015! (Ik had op hem ingepraat dat het excuus ‘geen wifi’ niet meer geldt in 2015) Hij vervolgt: met drie anderen waren we om 12.00 uur in Pamplona. Die anderen waren een tandem (echtpaar) en Jan Langereis. Zij rijden een stukje van mijn route en gaan daarna een andere route rijden, richting Valencia. De andere 40 busgenoten gingen er in St. Jean Pied de Port al uit omdat zij een een hotel- of campingreis maken. Ik ben dus de enige die naar Santiago gaat…

20150815_104131

 

Verder moest de aanhanger van de bus bij een smal straatje/wegopbreking afkoppelen. Had de chauffeur nooit eerder meegemaakt, levert leuk fotootje op. –>

 

Slapen in de bus ging redelijk: ik moet m’n naam ‘mafkees’ hoog houden. Zonder gekkigheid: bijna hadden ze mij op een stopplaats laten staan. Ik was in een winkeltje drinken kopen. M’n maat Jan Langereis zei tegen de chauffeur: “niet rijden je mist er nog eentje…”

Aangekomen in Pamplona wil ik vandaag een klein stukje roetsen, een camping pakken, eten koken en zondag lekker kilometers gaan maken. Toedeloe en tot later….

20150815_123123Cor de genietende roetser…

9 reacties op “Update #1 Vertrek & aankomst Spanje”

Ha Mooi man. Niet te lang blijven kletsen op de stopplaatsen Cor. Dan mis je de bus. Probeer af en toe onderweg eens een “menu diario”. Simpele doch voedzame maaltijden in Spanje in de plaatselijke horeca voor heel weinig.Een aanrader! Vooral in Siesta-tijd tussen 1 en 4 uur als de winkels toch dicht zijn.In het Spaans klinkt dat als volgt; “Tiene usted un menu diaro para mi?” en ook “Sirve me una cerveza por favor porque tengo much sed” (schenkt u mij a.u.b. maar een bier in want ik heb nogal dorst) He Corretje veel plezier daar in Spanje! En doe het lekker rustig aan. Minder haast maar meer genot! Groet, Ingmar

Erg goed geschreven Marijke, gelukkig nog iemand die werkwoorden vervoegen kan, dat stemt hoopvol voor de toekomst!
Goede reis verder Cor! Maar persoonlijk zou ik echt eerst de boegspriet hebben vervangen.
Mvg Mick

Hi cor!

We hoorden van onze ouders dat je een reisje ging maken…poepoe, best wel ff een stukje!
We volgen je hoor, blijft toch familie, zou ma flodder zeggen ????

enjoy the ride!

Zit net deze blog te lezen: goed overgenomen Marijke! En bedankt voor de reacties. Ik ben net 3 dagen op pad, maar kan al een boek vullen, wie weet straks als ik weer thuis ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *