Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Spanje en terug op de roets: nu aftellen geblazen

Nou, conditioneel zit het wel snor bij Cor! Mede dankzij het heerlijke zomerweer heb ik veel getraind. Laat dus maar komen dat ritje naar Santiago. Vrijdag 14 aug. vertrek ik met Cycle-tours naar Pamplona. Zaterdag in de zinderende hitte van Spanje in twee weken naar Santiago-Finisterra, dan in vier weken weer terug naar huis, met hopelijk in de laatste week gezelschap van Ingmar.

De afgelopen week heb ik de roets nog pittig van jetje gegeven. Op de zaterdagavond twee keer een tijdrit gereden. Beide keren met Ed geduelleerd, waarbij ik steeds de achterstand binnen een minuut wist te houden. DSC_0580Ook met Ed de ochtend erop in een wat rustiger tempo rondje Kolhorn/Wieringerwaard geroetst. Ook niet te versmaden was het buitenwater zwemmen. Lekker in zee voorbij de pieren heen en terug en met de jongens van de triathlon in het Oude Veer op vrijdag- en zondagavond zwemtochtjes van ruim vier kilometer.20150804_112959_800x600

Met Cees van Paridon nog een interessante tuin bezocht. Bij Elzo Stubbe van zorgboerderij de Dijkgatshoeve waren we uitgenodigd voor een rondleiding. Drie jaar terug was ik hier al eens geweest toen de boerderij net was geopend. Elzo vertelde dat de moestuin in het begin totaal niet groeide.  Dankzij de kennis van hem is de moestuin verplaatst. Door een loonwerker is de grondstructuur verbeterd, waardoor de opbrengst veel beter is. Op de plek waar voorheen de moestuin was, is nu een prachtige heemtuin gerealiseerd met permacultuur. Cees heeft verschillende zaden meegekregen om in z’n eigen tuin uit te proberen.

20150808_113414_800x600Zaterdag zijn we begonnen met een paar vrijwilligers voor onderhoud aan het natuurgebied Kruiszwin. Nadat we met Landschap Noordholland-man Gerard Bos een wandeling door het struingebied maakte, gingen we ’s middags aan de slag om de wildgroei van elzenboompjes te verwijderen.

3 reacties op “Spanje en terug op de roets: nu aftellen geblazen”

Volgens veilingmedewerkers die tevens hovenier zijn is de vlier in mijn achtertuin onkruid. Maar volgens de Germaanse mythologie huist er Holda / vrouw Holle in. En als zo’n boom spontaan gaat groeien in je tuin beschermt die de bewoners en de huisdieren voor het kwaad. Hem omhalen is dan ook verboden volgens die jongens…

zag ik je weer. ik fietste Vanaf de Wielen naar mijn ouders in Hippolytushoef. En het was weer geen toeval om jou zo vluchtig tegen te komen op je roei fiets vergezeld van mede roeifiets enthousiastelingen. Welke betekenis heeft dit voor de toekomst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *