Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Tocht Santiago de Compostela: nog 2 weken te gaan!

Op 1 april zou ik m’n roetstocht naar Santiago de Compostela maken. De liesbreuk en operatie kwamen ertussen, waardoor ik de tocht moest uitstellen. Elke nadeel heeft z’n voordeel, want nu ben ik super goed voorbereid met een ijzeren conditie. Definitief ga ik nu vrijdag 14 augustus vertrekken!

Dat ik de rit zou maken stond vast, maar hoe er heen en weer terug bleef onzeker. Plotseling dacht ik deze week hoe Ingmar een aantal jaren terug naar Zuid Frankrijk ging. Hij boekte bij Cycle Tours de heenreis en reed samen met mij en Alco weer terug naar Nederland. Zie verslag: https://coroppad.nl/enkele-reis-zuid-frankrijk-nederland/Cycle tours busDinsdag gekeken op de site van Cycle Tours: ze hebben op 14 augustus nog één keer een fietsbus die vanaf station Sloterdijk/Amsterdam vertrekt en op 15 augustus aankomt in Pamplona. Dat scheelt een heel stuk fietsen en begint dus net voorbij de Pyreneeën, waarna het nog 800 km. is naar Santiago. Ik heb mazzel, er was nog plek dus direct geboekt! Hierna Ingmar gebeld. In eerste instantie zou hij me op de heenreis op weghelpen om daarna ergens in België om te keren en naar Maasmechelen te rijden (Wereldkampioenschap ligfietsen). Flexibel dat-ie is, komt Ingmar direct met een nieuw plan: ‘Ik denk erover om in september naar Chartres te roetsen, ook een soort van pelgrimage….. kan je inschatten wanneer je in buurt bent…..’Pamplona Santiago route

Chartres ligt perfect op route als ik naar huis rij. Ik heb dan  zo’n 2.500 km. in de benen/armen en kan het zog van Ingmar best Jacobsroutegebruiken. Benieuwd of het lukt om samen in Chartres af te spreken. Ik schat in dat ik dan zo’n vijf weken onderweg ben.

Voorzichtige reisplanning: aankomst in Santiago 24 augustus, daarna nog even 100 km. naar het uiterste westen naar Finisterra. Een duik in zee en dan de route terug. Rond 5 september in Zuid Frankrijk (St Jean-Pied), waarna nog drie weken bikkelen om gezond weer thuis te komen. Wordt vervolgd….

2 reacties op “Tocht Santiago de Compostela: nog 2 weken te gaan!”

Veel succes op je pelgrimage Cor.

Zelf ben ik net terug van een fietskampeer tripje met m’n zoontje. We hebben de complete Overijsselse Vecht van Zwolle naar Darfeld afgereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *